yellow and black fork lift

Welke inventaris heb je nodig voor het starten van je eigen bedrijf?

De stap naar het zelfstandig ondernemerschap wordt de laatste jaren door steeds meer mensen gezet. Velen willen niet meer afhankelijk zijn van een werkgever en kiezen voor de flexibiliteit van een eigen bedrijf. Weliswaar maken veel ondernemers veel meer uren dan ze in loondienst zouden maken, maar meestal is dat een tijdelijke situatie. Wie zijn zaakjes goed op de rit heeft, kan uiteindelijk profiteren van de luxe om wat vaker een dagje weg te blijven. Maar wat heb je aan inventaris nodig als je een nieuw bedrijf wilt opzetten?

Afdelingen

Een concreet lijstje van benodigdheden is lastig te geven, omdat dit geheel afhankelijk is van de branche waarin je werkt. Daarom is het beter om eerst te kijken naar de afdelingen die je binnen een bedrijf kunt aantreffen. Begin je bijvoorbeeld een winkel of een bedrijf in de beautybranche, dan zul je naast je publieke ruimte ook een magazijn moeten hebben. Ook garagebedrijven, fietsenmakers en andere dienstverleners kunnen niet zonder een goede opslagruimte. In dat geval zul je dus een magazijn inrichting moeten aanschaffen. Denk daarbij ook aan steekwagens, palletwagens en andere handige hulpmiddelen. Heb je een kantoor nodig? Dan kom je terecht bij de afdeling kantoormeubilair en daarbij is vooral ergonomisch werken een aandachtspunt. In hoogte verstelbare bureaus, comfortabele bureaustoelen, enzovoort. Vergeet echter ook niet om goede verlichting aan te schaffen!

Beveiliging

Voor elke ondernemer is beveiliging tegenwoordig een hot item. Een pand vol waardevolle goederen is een aantrekkelijk doelwit voor criminelen, dus verdiep je – voor zover nodig – in de mogelijkheden voor het aanschaffen van rolluiken, bewakingscamera’s en een alarminstallatie. Ook op de werkvloer kun je de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om criminaliteit tegen te gaan. Plaats bijvoorbeeld laptoplockers voor het veilig opbergen van laptops en zorg ervoor dat de internettoegang op alle werkplekken goed beveiligd is. Verdiep je in de risico’s van cybercriminaliteit en besteed voldoende aandacht aan het maken van goede back-ups.

Betalingsverkeer

Wanneer je te maken hebt met klanten die terplekke voor hun producten of diensten betalen, zul je een goed kassasysteem moeten hebben. Een pinapparaat is daarbij tegenwoordig onmisbaar. Misschien wil je betalingen met cryptomunten accepteren? In dat geval zul je ook daarvoor de benodigde apparatuur moeten aanschaffen.

Koffie

Tenslotte, maar zeker niet het minst belangrijke onderdeel: goede koffie! Investeer in een goede koffieautomaat, want daarmee doe je jouw medewerkers zeker een groot plezier!