//

Verlengsnoer Action & meer budget keuzes

Ga je lekker gourmetten met de familie, kom je erachter dat je gloednieuwe gourmet een snoer heeft van slecht een meter lang. Wie dat bedenkt, weten wij ook niet. Dat het irritant is, zijn wij met je eens.

Verwar een verlengsnoer niet met eens stekkerdoos. Het verschil tussen de twee is, is dat je in een stekkerdoos meerdere stekkers kan doen. Een verlengsnoer is letterlijk een verlening tussen stopcontact en stekker en zal dus ‘maar’ één stekker kunnen voorzien van stroom. In ieder geval zal je met een verlengsnoer je gourmetstel kunnen aansluiten. In deze blog lees je waar je er eentje kan aanschaffen. Gezien het gourmetstel al duur genoeg was, gaan we alleen in op budget keuzes.

Verlengsnoer Action

We beginnen bij de favoriete winkel van menig winkelend Nederlander: de Action. Je vindt er van alles en het fijne is dat het je maar weinig kost. Gelukkig voor jou is er wel degelijk een assortiment aan verlengsnoeren te vinden. We hebben de snoeren voor je op een rijtje gezet, zodat je met een plan naar de Action kan. Zo heb je ook geen excuus om van alles aan te schaffen, omdat je het verlengsnoer zogenaamd niet kon vinden.

Outdoor verlengsnoer

Prijs: €19,95
Lengte: 15 meter

We beginnen maar gelijk met de duurste, degene van maar liefst twintig euro. Maar, dit verlengsnoer is niet zomaar een verlengsnoer, het is namelijk een verlengsnoer voor buiten. Deze is waterbestendig IP44. Hiermee bedoelen we niet een over ander IP-adres waar je op kan surfen, maar een waarde waarmee kan worden aangetoond hoe waterdicht het snoer is. In dit geval spreken we over spatwaterdichtheid. Het is dus nog steeds niet verstandig dit snoer in de stromende regen te laten liggen. Het gevaar op elektrische schokken is aanzienlijk vergroot. In ieder geval zal je met de lengte van dit snoer met je grasmaaier, die op elektriciteit werkt, de achterkant van je tuin bereiken.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Verlengsnoer

Prijs: €5,98
Lengte: 5 meter

Voor iets meer dan een euro per meter krijg je het tweede en gelijk laatste verlengsnoer uit het assortiment van de Action. Dit verlengsnoer is bedoeld voor binnenshuis. Gezien deze wel vijf meter lang is, en de gemiddelde ruimte in je huis vast niet aan deze lengte of breedte komt, zal je niks te kort komen. De televisie die je aan de andere kant van je slaapkamer wil zetten, omdat er dan geen zonlicht in schijnt, kan je zonder blikken of blozen aansluiten. Weet wet dat het snoer maar in één kleur, wit, beschikbaar is. Een detail waar we wel blij van worden, is dat het snoer geaard is. Dat betekent dat bij kortsluiting de elektriciteit vanuit je meterkast wordt uitgeschakeld.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Andere budget keuzes

Omdat het assortiment van de Action niet verder reikte dan twee verlengsnoeren, geven we je nog een aantal budget keuze verlengsnoeren. Althans, geven is niet het goede woord. We geven je beschrijvingen van de verlengsnoeren en waar ze te koop zijn, in plaats van het verlengsnoer zelf. Lees gauw verder en ontdek welke snoeren je nog meer zou kunnen aanschaffen.

Verlengsnoer Lidl

Het assortiment van de Lidl was al wat uitgebreider dan dat van de Action. We hebben twee verlengsnoeren uit het assortiment geselecteerd op, tja, lees dat zelf maar.

Silvercrest verlengsnoer

Prijs: €14,99
Lengte: 4,5 meter

Of we dit snoer helemaal onder de verlengsnoeren kunnen plaatsen, zijn we nog wat twijfelachtig over. Waar een normaal snoer van stopcontact naar verlenger loopt, loopt deze van stopcontact naar verlenger, naar velenger, naar velenger, naar verlenger. Om de meter is er een contactdoos te vinden. We zie dit snoer daarom eerder als een mix tussen een steekdoos en een verlengsnoer. Het is duidelijk dat we te maken hebben met een product at we niet veel vaker zien. In specifieke gevallen kan het erg handig zijn, zo’n verlengsnoer, maar of dit nu hét product van de eeuw is… Daar kan je vast zelf een mening over vormen.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Parkside verlengsnoer

Prijs: €44,99
Lengte: 25 meter

Wellicht valt het verlengsnoer iets buiten budget, maar het verlengsnoer heeft een lengte van maar liefst 25 meter. Je kan het verlengsnoer zowel voor buiten als binnen gebruiken. Houd er rekening mee dat het buiten alleen kan gebruikt worden voor kortstondig gebruik. Dit heeft ermee te maken dat het snoer niet goed kan tegen vocht en daardoor (sneller) kapot zal gaan. De lengte van het verlengsnoer is handig, als je je realiseert dat je bijvoorbeeld bij een verbouwing nog niet overal stroom hebt. Of als je buiten een feestje geeft en een heater wil aansluiten, waarbij je alleen toegang hebt tot een stopcontact binnenshuis.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Verlengsnoer Relectric

Prijs: €31,99
Lengte: 20 meter

Nee, het is geen Koningsdag en nee, de kleur heeft niks te maken met de favoriete kleur van de verkoper. De oranje kleur die dit verlengsnoer heeft, kan je niet mooi vinden, maar tóch heeft het enkele voordelen. Zo is het verlengsnoer op veel ondergronden goed zichtbaar en voorkom je dat iemand erover struikelt. Verder geeft je met de kleur een onderscheid aan. Als je meerdere snoeren hebt liggen, is het handig als deze snoeren door een bepaalde eigenschap, in dit geval kleur, kunnen worden onderscheden. Dus, dit verlengsnoer is eentje die zal voldoen aan je wensen. Hij heeft zelfs een IP44 certificering.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Verlengsnoer Handson

Prijs: €26,99
Lengte: 20 meter

Wéér zo’n mooie, felle kleur. Dit verlengsnoer is in vele opzichten vergelijkbaar aan zijn voorganger, maar is een stuk goedkoper. Daarnaast heeft dit specifieke snoer een andere IP-waarde. En dat is niet zo maar een IP-waarde, maar wel de IP20. In praktijk houdt dit in dat het snoer niet geschikt is voor buiten, maar wel bescherming biedt tegen vaste objecten van 12 mm. Alleen zullen we wel moeten vermelden dat het snoer niet geaard is en daarmee ook niet geschikt is voor geaarde stekkers. Weet dat het niet altijd voordelig is, als iets in eerste instantie erg goedkoop lijkt in vergelijking met gelijksoortige producten.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Verlengsnoer Allteq

Prijs: €9,59
Lengte: 3 meter

Klein maar fijn, kort maar sport. Of zoiets. Dit specifieke verlengsnoer hebben we geselecteerd om de praktische lengte. Met name binnenshuis is het absoluut niet nodig dat je een verlengsnoer van 20 meter aanschaft, als je bijvoorbeeld maar een verlening van twee meter nodig hebt. Dus, hierbij een verlengsnoer met een civiele lengte van wel drie meter. En vind je de zwarte kleur niet echt mooi? Geen probleem, het snoer is ook in het wit beschikbaar. Mocht je je afvragen: tien euro voor maar drie meter? Ja, inderdaad. Het snoer is geaard, heeft een prima kwaliteit en daar kan je zeker een prijs van tien euro voor verwachten.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Verlengsnoer Benson

Prijs: €8,29
Lengte: 5 meter

We eindigen de lijst met een speciaal verlengsnoer. Het verlengsnoer is namelijk speciaal gemaakt voor platte stekkers. Mocht je een apparaat hebben met een platte stekker, dan is dit verlengsnoer er logischerwijs uitermate geschikt voor. Voor ruim acht euro heb je een verlengsnoer dat je niet vaak zien, maar voor maar acht euro kan je niet per se verwachten dat het snoer geaard is. Dat is dan ook gelijk het nadeel aan dit snoer, helaas. Dat het niet geaard is betekent overigens niet dat het onbruikbaar of gevaarlijk is. Houd ook dat in gedachten.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Koopgids verlengsnoer

Tot slot geven we nog even een korte koopgids, waarbij punten uit alle omschrijvingen naar voren komen. Aan de hand van deze koopgids maak jij de beste keuze en zit je straks niet met een verlengsnoer, die niet aan je eisen voldoet. Lees:

  1. Lengte: Bedenk hoe lang het verlengsnoer moet zijn om aan je behoeften te voldoen. Meet de afstand tussen het stopcontact en het apparaat dat je wilt aansluiten om te bepalen welke lengte het beste werkt. Liever te lang dan te kort, houd je dan in gedachten.
  2. Belastbaarheid: Controleer het maximale wattage dat het verlengsnoer kan verdragen. Dit is belangrijk om te weten, vooral als je van plan bent zware apparaten aan te sluiten. Je wil natuurlijk niet dat gelijk de stop doorslaat, na het eerste gebruik.
  3. IP-waarde: In het geval van een verlengsnoer zegt de IP certificering iets over of het snoer geschikt is voor binnen of ook voor buiten.
  4. Veiligheid: Veiligheid is essentieel bij het kopen van een verlengsnoer. Let op snoeren met een geaarde contactdoos en een stevige behuizing. Deze functies helpen om ‘ongelukken’ te voorkomen.
  5. Garantie: Eventueel kan je controleren of het verlengsnoer wordt geleverd met een garantie. Dit kan je gemoedsrust geven als er zich problemen voordoen na de aankoop.

Met bovenstaande tips is het mogelijk om bij de volgende feestdag het gourmetstel weer van zolder te halen.