gift boxes

Praktische tips om bij te verdienen met het verkopen van kleding en cadeaupakketten

Bijna iedereen heeft wel kledingstukken die ze eigenlijk nooit meer dragen en al die tijd ongebruikt in de kast liggen. Dit is zonde! Je kan er namelijk andere mensen blij mee maken en daarmee wat extra bijverdienen. 

In dit artikel bespreken we hoe je dit gemakkelijk kan doen en geven we praktische tips om geld bij te verdienen. Lees snel verder om te kijken hoe je geld kan verdienen.

Kies het juiste verkoopkanaal

Oké, je wil je kleding verkopen, maar hoe, wat en waar? Geen zorgen. Er zijn verschillende opties om je kleding aan te bieden. 

  1. Maak gebruik van de app Vinted om gemakkelijk je kleding online te verkopen. Zij maken het heel makkelijk om in de app foto’s te maken van je kleding, een advertentie te maken en deze te plaatsen. Het enige wat jij dan moet doen is wachten tot een koper je betaalt, het inpakken en verzenden.
  2. Gebruik social media om je producten te promoten en het zo te verkopen.
  3. Start je eigen website en start een webshop waarmee je kleding, maar ook andere dingen zoals cadeaupakketten kan verkopen of accessoires kan verkopen. 

Zo maak je de meeste kans op verkopen

Er zijn dus verschillende kanalen waarop jij je kleding en eventueel andere dingen op kan verkopen. Er zijn echter meer mensen die dit doen, dus hoe zorg je er dan voor dat mensen jouw producten opvallen tussen al die andere aanbieders?

Maak aantrekkelijke productfoto’s

Goede productfoto’s zijn cruciaal om de aandacht eventuele kopers te trekken. Zeker op Vinted zijn er veel mensen die snel een foto maken en de advertentie plaatsen. Als jij iets meer moeite steekt in het maken van de foto’s kan je al snel meer kopers naar je advertenties trekken.

Gebruik daarom natuurlijk licht, laat het kledingstuk/product van verschillende hoeken zien en zorg voor een nette achtergrond. Zo valt het product op en ziet het er aantrekkelijk uit.

Schrijf gedetailleerde beschrijvingen

Naast goede foto’s kunnen goede beschrijvingen potentiële kopers aankoopbeslissing laten nemen. Zorg ervoor dat je de maat, afmetingen, het materiaal en de staat ervan, het merk en de stijl te noteren. Zo voorkom je dat een koper iets terugstuurt en precies koopt wat hij of zij wil. 

Hanteer een goede prijs

Nu je goede foto’s en beschrijving hebt moet je nog een goede prijs hebben. Kijk naar andere aanbieders en bekijk of je meer, minder of hetzelfde kan vragen voor jouw product. Houd ook rekening met verzendkosten en neem deze alvast mee in de verkoopprijs. Zo voorkom je onverwachte kosten voor jezelf.

Verkopen van andere producten

Naast het verkopen van kleding kan je ook andere producten verkopen. We noemden net al even cadeaupakketten, maar dit kan van alles zijn. Ben je bijvoorbeeld goed in het maken van foto’s, muziek, aardewerken etc. Er zijn vele mogelijkheden. 

Voor het verkopen van deze producten kan je het beste een website maken en hier een webshop op starten. Dit kan een mooie manier zijn om redelijk passief inkomen te verdienen. Ontdek hoe je passief inkomen kan verdienen met jouw vaardigheden!

Conclusie

Het verkopen van je kleding of andere dingen kan een mooie manier zijn om wat extra geld te verdienen. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de kwaliteit van je advertenties veel impact hebben op het aantal verkopen dat je zal hebben. 
Op de website hoebeginik kan je vele tips vinden over het starten van een bedrijf en het verkopen van producten en diensten. Neem een kijkje om te kijken hoe jij wat bij kan verdienen, of dit nou is met je oude kleding of andere producten.