crop therapist massaging foot of client
Photo by Anete Lusina on Pexels.com

Motionciser nadelen

Voor velen zal het begrip ‘motionciser’ allesbehalve bekend zijn. Sterker nog, we weten dat eigenlijk wel zeker. Zo bekend is het apparaat, want dat is het inderdaad, namelijk niet. Het is een van die dingen die je waarschijnlijk alleen vindt als je er actief opzoek naar bent. Als je, in dit geval, opzoek bent naar iets dat de bloedsomloop in je benen zou moeten stimuleren. Een apparaat dat de titel Dr. Ho MotionCiser draagt.

In deze blog zullen we allereerst uitleggen wat een MotionCiser nu eigenlijk is, maar gaan we ook zeker in op de nadelen. Het is namelijk zo dat als iets wordt beweerd, daar alleen maar voordelen aan kleven. Dus, lees alles goed door, laat het een tijdje op je inwerken en bepaal daarna of het überhaupt iets voor jou is, zo’n MotionCiser.

Wat is een MotionCiser?

Het ultieme doel van een MotionCiser is eigenlijk om personen met bijvoorbeeld voetklachten in beweging te houden, zonder dat ze daadwerkelijk hoeven te bewegen. Je zet namelijk je voeten gewoon op de MotionCiser, waarna er motion (beweging) wordt gecreëerd. Zie het als een verwarmde massage voor je voeten, maar dan met vermeende gezondheidsvoordelen.

Want, naast het ontspannende gevoel, zou het volgens de Canadese arts Dr. Ho positieve invloeden moeten hebben op je gezondheid. Lees:

  • Vibratie
    Je beenspieren spannen automatisch aan en worden daarmee getraind.; je gewrichten blijven in beweging en zijn daarmee op den duur soepeler; de bloedsomloop wordt bevordert, dat op zichzelf weer kan helpen bij het verlichten en herstellen van pijn.
  • Warmte
    Warmte is goed voor ontspanning en draagt daardoor bij aan stressvermindering en warmte zal eveneens helpen bij het verminderen van pijnklachten.

Verder zal je door een combinatie van beide effecten een voordeel als gewichtsverlies ervaren. Natuurlijk hangt dit af van je persoonlijke situatie en niveau van fitheid. Zie het in ieder geval als een mogelijk hulpmiddel, niet als oplossing voor al je problemen.

Voor wie is de MotionCiser geschikt?

In principe is het mogelijk voor ieder persoon om gebruik te maken van het apparaat. De unieke beweging, die het apparaat produceert, is namelijk niet speciaal gemaakt voor mensen in bepaalde verslechterende toestanden. Althans, eigenlijk gaat is dat niet helemaal waar. Het apparaat biedt namelijk de meeste voordelen voor personen met een beperkte mobiliteit, die weinig bewegingsvrijheid hebben. Dus, ja, iedereen kan het gebruiken, en, nee, niet iedereen heeft het nodig.

Ben of ken jij iemand die bijvoorbeeld aan zijn stoel is gekluisterd om wat voor reden dan ook, kan kan een apparaat als deze bepaalde gezondheidsvoordelen opleveren. De combinatie van die warmte, vibratie en het doen alsof je ‘beweegt’, zijn de beste algemene beschrijvingen die aan het apparaat kunnen worden toegekend.

Nadelen van de MotionCiser

Zoals we al eerder zeiden gaan we in op de nadelen van dit vermeende wonder-apparaat. Áls het namelijk doet wat het beloofd, dan is dat erg voordelig en kan je daar zeker je voordelen van op doen. Maar, zoals we ook al zeiden, kan niet alles zo perfect zijn. Zie hier een aantal van de meest genoemde nadelen.

#1 Vibratie is geen massage

Het is niet erg comfortabel, de hele vibratie die vrijkomt bij het gebruik van de MotionCiser. Het gevoel is absoluut niet comfortabel, zelfs niet in de laagste van de vijf mogelijke standen die is in te stellen. Het even ‘relaxen’ waar je misschien op hoopte kan je wel vergeten. Dat de warmte dat ‘ontspannen’ nog extra zou moeten versterken of überhaupt zou moeten creëren, kan je daarmee ook wel vergeten.

# Prijs

Goedkoop? Nee, dat is het niet. Je betaald voor dit ‘grapje’ namelijk wel tweehonderd euro. Nu zou het niet duur zijn als er geen alternatieven op de markt zijn, maar die zijn er dus wel. Voor een bedrag dat twee keer zo laag is, heb je een gelijksoortig apparaat. Weliswaar komt deze variant zonder warmtefunctie, maar de voordelen hiervan lijken redelijk verwaarloosbaar te zijn. In ieder geval is het niet die 100 euro waard, vinden wij.

#3 Beperkte resultaten

Uit meerdere hoeken komen reacties over de beperkte resultaten. Bloedsomlopen worden niet per definitie gestimuleerd, de warmte geeft geen ontspannend gevoel en vochtophopingen verdwijnen helaas niet als sneeuw voor de zon. Met andere woorden: resultaten die worden geclaimd, zijn lang niet altijd waar. Zelfs na tijdenlang gebruik, zijn mensen niet tevreden.

#4 Slechte kwaliteit

Een kwaliteit waar je geen ‘u’ tegen zegt, maar niets minder dan ‘bagger’ over kan zeggen. Al na enkele keren gebruik, blijken er onderdelen kapot te gaan, die eigenlijk ook niet te vervangen zijn. Voor een bedrag van maar liefst tweehonderd euro zou je wel anders verwachten, dachten we zo. Gezien het ook niet gaan om een Nederlandse of zelfs fabrikant is het sowieso moeilijker om dan in contact te komen over bepaalde garantievoorwaarden etc. Erg jammer.

Alternatieven voor de MotionCiser

Goed, we zeiden al even dat er apparaten zijn die verdacht veel op een MotionCiser lijken, maar toch net wat anders zijn. We hebben een aantal van deze apparaten voor je geselecteerd. Deze apparaten hebben niet per definitie dezelfde, vermeende gezondheidsvoordelen, maar zitten wel in de richting van massage en warmte.

  • Auronic Voetmassage Apparaat – 18 Shiatsu Massagekoppen – Warmtefunctie

Prijs: €59,99
Een apparaat waar je niet alleen je voeten mee masseert, maar eigenlijk veel meer lichaamsdelen. Denk aan je nek, dijbeen, rug, maar ook kuiten en hamstrings. Het heeft een warmtefunctie voor comfort en claimt slechts pijnverlichtend en ontspannend te zijn. Klink legit, nietwaar?

  • CINCOM® Professioneel Compressie Beenmassage Apparaat

Prijs: €89,95
Een beenmassage én voetmassage ineen. Een apparaat dat CE, RoHS & FCC is gekeurd en helpt bij onder andere spierpijn, vermoeidheid en specifieke klachten. Vraag een professional voor de werking hiervan en wees gegarandeerd met vele, positieve resultaten.

En zo zijn er nog talloze andere apparaten die je wellicht van je specifieke klachten af kunnen helpen. Wees je altijd bewust van eventuele risico’s en maak zelf de keuze of je zoiets als een MotionCiser het echt waard vindt.