Melkopschuimer Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Hoewel alle Italianen het niet aan kunnen zien, doen we het lekker toch. Het drinken van een cappuccino na elf uur ’s ochtends, bijvoorbeeld. Want inderdaad, alle koffies met elk hun eigen naam, hebben in Italië inderdaad bepaalde etiketten. En dat jij dus om half 8 ’s avonds nog een bakje cappuccino naar binnen gooit, is eigenlijk niet de bedoeling.

In ieder geval hebben we die etiketten in Nederland al lang opgegeven of simpelweg nooit gevolgd. De hele dag door worden er ‘melkbakjes’ (lees: cappuccino’s, latte machiato’s, e.d.)geserveerd, geregeld met ook nog eens een hoopje suiker er doorheen. Omdat dat melk in de vorm van schuim de koffie nóg veel lekkerder maakt, hebben mensen tegenwoordig zelf een melkopschuimer in huis. Heb je er nog geen een, wil je graag een nieuwe of ben je simpelweg benieuwd? Dan zit je bij deze blog aan het juiste adres. We hebben verschillende budget keuze melkopschuimers opgezocht, te koop bij verschillende winkels, waaronder de Action, Lidl en nog veel meer winkels. Lees gauw verder!

Melkopschuimer Action

De Action is een winkel waar geregeld aanbiedingen van vele, verschillende huishoudelijke apparaten voorbijkomt. Zo hebben zij in het verleden zeker een keer een melkopschuimer verkocht. Helaas was dat een tijdelijke aanbieding en heeft het nooit het ‘vaste’ assortiment van de winkel gehaald. Om een melkopschuimer van de Action te kunnen aanschaffen, zal je dus hun wekelijkse aanbiedingen in de gaten moeten houden, voor het geval deze inderdaad ineens weer te koop zijn. Deze aanbiedingen vind je in hun folder, te zien op de website van de Action.

Klik hier om naar de website van de Action te gaan

Melkopschuimer Lidl

Het assortiment van de Lidl is zeker iets waar we blij van worden, gezien hier meer dan één melkopschuimer in staat. We hebben er twee voor je geselecteerd, ieder met een net wat andere werking.

SILVERCREST® KITCHEN TOOLS RVS elektrische melkopschuimer

Prijs: €24,99 (prijs zonder korting is €29,99)

Het is een elektrische melkopschuimer zoals je deze waarschijnlijk in je hoofd hebt. Met een strak design, één knop en een een spinnetje dat daadwerkelijk de melk als schuim maakt. In principe maak je maximaal 150 ml melkschuim met het apparaat. Maar, mocht je je voorkeur leggen bij gewoon warme melk, dan kan dat ook, zelfs met een maximum van 300 ml. Het maakt de melkopschuimer, die in zijn totaliteit is uitgerust met vier melkschuimconsistenties, voor iedereen geschikt. Die consistenties zijn trouwens stevig melkschuim, schuim dat crèmig-zacht is, melk met weinig schuim en koud melkschuim. Die laatste categorie is natuurlijk perfect voor een heerlijke ijskoffie. Verder zal je dankzij de antiaanbaklaag, droogkookbeveiliging, de automatische veiligheidsuitschakeling en het verdekte verwarmingselement zijn gegarandeerd van veel zekerheid.

Klik hier om de melkopschuimer te bekijken

SILVERCREST® KITCHEN TOOLS Inductie-melkopschuimer SIMAS 550

Prijs: €69,99

Heel goedkoop is deze melkopschuimer eigenlijk niet, maar misschien wel rekening houdende met de kwaliteit van het product. In principe komt de werking neer op dezelfde als de andere melkopschuimers, maar deze wordt door velen gekocht en ook door velen aangeraden aan te schaffen. In ieder geval kan je warm schuim maken, melk verwarmen, chocolademelk creëren en de melk koud opschuiven. De LED geeft het geselecteerde programma aan, waarbij rood natuurlijk warm is en blauw koud. Misschien is het allerfijnste aan deze melkopschuimer wel dat het melkreservoir, de deksel én klopper vaatwasmachinebestendig zijn. En dan denk je wellicht dat afspoelen ook wel genoeg zou zijn. Nou, nee. Wanneer je een melkopschuimer alleen afspoelt, zal de melk niet goed zijn verwijdert en gaat deze erg stinken.

Klik hier om de melkopschuimer te bekijken

Andere budget keuzes

We hebben beloofd andere budget keuzes te geven, dus, bij deze, een lijst met andere budget keuze melkopschuimers. Deze variëren wederom in werking, prijs en looks.

Melkopschuimer IKEA

Prijs: €1,59

Misschien is dit wel de meest goedkope melkopschuimer die je ooit zal zien. Tenminste, officieel gezien heet het eigenlijk een melkklopper, gezien het letterlijk alleen de klopper is. Je maakt het melkschuim dus direct in het glas of een andere beker, waarna je het kan gebruiken. Je kan deze met gemak op vakantie meenemen en de melkopschuimer neemt nauwelijks ruimte in. Perfect voor mensen die klein wonnen, een klein budget hebben of het apparaatje simpelweg niet vaak gebruiken. Wat ons betreft koop je er zelfs twee, zodat je je speciale soja barista melk ook bij vriendlief (of ergens anders) kan blijven opkloppen. Oh ja, de batterijen zijn niet inbegrepen, dus die zal je nog wel even moeten aanschaffen.

Klik hier om de melkopschuimer te bekijken

Melkopschuimer Blokker

De Blokker heeft een groot assortiment aan melkopschuimers, mede omdat het ook een plek is voor andere verkopers, die hun product via de Blokker verkopen. Althans, dat geldt voor het online assortiment. We weergeven een melkopschuimer van het Blokker huismerk en eentje van een andere verkoper.

Blokker melkopschuimer BL-40002 RVS 550W

Prijs: €39,99

Voor een kleine veertig euro heb jij een RVS melkopschuimer mét anti-aanbaklaag in handen. Het kan zo’n 150 ml aan melkschuim maken, wat genoeg is voor ongeveer twee cappuccino’s. Anderzijds kan je er ook voor kiezen 300 ml melk zonder schuim te verwarmen. Heerlijk voor in de koffie of als basis voor bijvoorbeeld je Nesquik chocolademelk. In principe kan je er ook koud schuim in maken, al zal hier voor velen de voorkeur niet naar gaan. In ieder geval is het een prima melkopschuimer, voor een prima prijs. Echter heb je zelf ook al kunnen zien dat het absoluut goedkoper kan. Maar, wellicht heb je een van de voorgaande winkels niet in de buurt zitten of ben je simpelweg een grote fan van de Blokker.

Klik hier om de melkopschuimer te bekijken

Tomado TMF1201B – Elektrische Melkopschuimer 

Prijs: €30,90 (zonder korting €39,99)

Een melkopschuimer met een uiterlijk waar je ‘u’ tegen zegt. Het is de elektrische melkopschuimer van Tomado, die alleen al door dat kenmerk erg gewild is. De matzwarte kleur past namelijk perfect in de meest moderne interieurs. Maar goed, kleur is leuk, echter is de werking een stuk belangrijker. Ook die blijkt meer dan prima te zijn. Het perfecte melkschuim is in 1 à 2 minuten klaar, zowel in zijn koude als warme vorm. Ook het verwarmen van je melk zonder schuim is geen probleem. Helaas gaat het wel om een wat kleinere variant. Zo ligt het maximum van het schuim op 115 ml en het maximum van de melk zonder schuim op 240 ml. Aan de andere kant: dat is zeker genoeg voor slechts één kopje koffie.

Klik hier om de melkopschuimer te bekijken

Melkopschuimer KitchenBrothers

Prijs: €39,99

Warm en dik schuim, warm en luchtig schuim, melk opwarmen en koud opschuimen: het kan allemaal met deze melkopschuimer van KitchenBrothers. Deze melkopschuimer is door al velen aangeschaft en de beoordelingen zijn meer dan goed. Je kan er melk in opschuiven voor zo’n twee cappuccino’s, wat deze perfect maakt voor een rustige opstart van de dag met je partner. Tijdens het zetten van je koffie, kan je ook meteen je melk opschuimen, gezien dit nog geen twee minuten duurt. Als je werkt met een filterapparaat, dan raden we je aan de melk pas op te schuimen als de koffie is gezet. Lauwwarm melkschuim is namelijk niet ieders favoriet. Verder kan je variëren met de hoeveelheid schuim en is de reiniging absoluut makkelijk. Een goede aankoop, dus.

Klik hier om de melkopschuimer te bekijken

Koopgids melkopschuimer

We eindigen de blog met een korte koopgids, zodat jij zonder twijfels de juiste melkopschuimer zal aanschaffen. Lees:

  1. Opwarmtijd: Let op de opwarmtijd van de melkopschuimer. Sommige modellen schuimen de melk sneller op dan andere. Als je ’s ochtends haast hebt, kan een snelle opwarmtijd handig zijn. Met opwarmtijd doelen we overigens op de tijd dat het melk nodig heeft om warm te worden en schuim te worden.
  2. Schuimconsistentie: Controleer of de melkopschuimer in staat is om het gewenste schuimtype te produceren, zoals heel vast schuim of juist een wat luchtigere variant.
  3. Capaciteit: Afhankelijk van hoeveel melk je wilt opschuimen, is de capaciteit belangrijk. Kies een melkopschuimer die voldoende melk kan verwerken voor het aantal kopjes dat je normaal gesproken bereidt. Zo zal 150 ml melkschuim wel voldoende zijn voor twee kopjes cappuccino.
  4. Onderhoud: Sommige melkopschuimers zijn gemakkelijker schoon te maken dan andere. Afneembare onderdelen en modellen met een antikleeflaag kunnen het reinigingsproces vereenvoudigen. In dat laatste geval heb je vaak een heet water en een doekje al genoeg.
  5. Geluidsniveau: Als je een rustige ochtendroutine waardeert, let dan op het geluidsniveau van de melkopschuimer. Sommige modellen kunnen behoorlijk lawaaiig zijn, terwijl andere fluisterstil werken. Over het algemeen zal het wel meevallen, gezien het vaak het koffiezetapparaat is dat absoluut het meeste geluid produceert

Neem de bovenstaande tips goed op, lees alle beschrijvingen van de budget keuze melkopschuimers nog eens aandachtig door en schaf er vandaag nog eentje aan.