Leuke cadeaus voor meiden van 13 jaar

Net begonnen op de middelbare school, van het ‘klein kind’ af en iemand met een sterke mening. Al is dat laatste met name iets dat ze vindt, in plaats van dat alles grondig onderbouwt is. Hoe dan ook, 13 jaar is natuurlijk véél ouder dan een 12-jarige en dus horen bij de verjaardag een hoop nieuwe cadeaus. Cadeaus in een richting waar je geen idee van hebt hoe je er komt. En als je dan een beetje een idee hebt, dan zijn er nog talloze opties waaruit je de juiste, maar vooral precieze keuze moet maken.

Een lichtblauwe haarclip is namelijk niet hetzelfde als een pastelblauwe haarclip. Een toch al veel te zoete parfum is niet dezelfde als deze niet van een specifiek merk afkomt. Een cadeau zoeken voor een 13-jarige meid is allesbehalve makkelijk. Daarom geven we je in deze blog een aantal fantastische cadeau-ideeën voor een meid van 13 jaar. Laat je inspireren, koop er wat ons betreft meteen eentje en boek misschien wel een grandioos succes bij deze meid. Het verdere leven van een dertienjarige is namelijk al dramatisch genoeg, dus daar horen geen verkeerde cadeaus bij.

Voor de creatieveling

Degene met een groot geduld en enige creativiteit zal laaiend enthousiast worden van een diamond painting. Een wat? Een diamond painting, waarbij je kleine steentjes op kleur legt en uiteindelijk een kunstwerk creëert. Gezien het vaak gaat om duizenden steentjes, heb je hier zeker wat geduld voor nodig. Je bent makkelijk uren, dagen of misschien wel weken bezig met een kunstwerk als deze. Het werkt als een soort rustgevend iets, iets waar je je in kan verliezen. De buitenwereld om je heen kan je even loslaten. Met dit cadeau geef je dus veel meer dan alleen een mooi plaatje: je laat de dertienjarige, met al haar dagelijkse bezigheden, met deze diamond painting even een moment van rust creëren.

Voor de meid die niet kan focussen

Sommige mensen zweren erbij dat het maken van doodles een rustgevende werking geeft. Dat ze zonder het doodlen, zich niet kunnen concentreren. En hoe leer je nou de allerleukste doodles tekenen? Nou, door schattige tekeningetjes te leren tekenen. Met dit boek weet je hoe je de leukste avocado’s tekent. Of nouja, schattig dus. Daarnaast weet je ook hoe je kan overtrekken en welk potlood je nou voor welke tekening je het beste kan gebruiken. Misschien wat overbodige informatie, maar je kan je ook bedenken dat het voor een dertienjarige best interessant kan zijn. Dus hoewel ze zelf misschien niet heel creatief is, kan je haar toch die succeservaring laten voelen.

Voor de TikTokker

Misschien is het wat te voorbarig om ‘voor de TikTokker’ te zeggen, maar laten we eerlijk zijn, dit hoesje is perfect voor een dergelijk 13-jarige meisje. Aan het koord wordt de telefoon overal mee naartoe gesleept. Het staat stijlvol, is praktisch voor wanneer de meid veelal rokjes draagt en is een echt ‘hebben’-itempje. Het hoesje is redelijk low budget en heeft ook nog eens schokdempers aan de hoeken. Mocht de telefoon toch een keer op de grond vallen, dan bestaat er een kans dat er met de telefoon niks aan de hand is. Wij kunnen alleen maar denken: wat wil je nog meer?

Voor de schoolganger

Grote kans dat jouw dertienjarige meid al naar de middelbare school gaat. En wat hoort daar beter bij dan een mooie tas. Deze tassen van Fjällräven zijn ontzettend populair en zijn relatief betaalbaar. Ze zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren en geven voor ieder wat wils. Hoewel er wordt gezegd dat deze unisex zijn, zie je ze voornamelijk bij de vrouwelijke leeftijdsgenoten van het dertienjarige meisje. Verwacht niet dat je deze tas elk jaar opnieuw moet komen, want het design is en blijft relatief tijdloos. Let wel even goed op welke maat je aanschaft, want het zou zonde zijn als de laptop en/ of schoolboeken er eigenlijk niet precies in passen.

Voor de sentimentele meid

Hoewel je tegenwoordig niet op hoeft te kijken van fotogalerijen met duizenden foto’s, zal het ons niet verbazen als dat niet zo is. Grote kans dat jij als lezer net aan een paar honderd komt, om het maar even hardop te zeggen. Niet erg, maar die duizenden foto’s op de telefoon van de dertienjarige meid, zorgt niet alleen voor een vol telefoongeheugen. Sterker nog, het maakt de meid misschien wel te selectief. In plaats van dat je het met één foto moet doen, heb je nu de keuze uit wel twintig nagenoeg identieke foto’s. Met een Instax Mini 12 is dat wel een ander verhaal, gezien de foto’s ‘geld kosten’ en je eigenlijk maar eentje per situatie of combinatie mensen schiet.

Voor de make-up artist

Ben je ongeveer 13, dan zit je in een ietwat ingewikkelde tijd. Je bent je namelijk aan het ontwikkelen tot een echte dame, maar bent ook heel beïnvloedbaar. Alles dat een trend of een hype is, moet jij ook hebben. Maar goed, jezelf onderscheiden van anderen is ook nog altijd een optie. Voor welke optie je ook kiest, een mooi oogschaduwpalet kan je gebruiken om jezelf ‘aan te kleden’. We spreken niet over een heel ander persoon dat je moet worden, maar als dertienjarige meisje is het zeker leuk om te gaan proberen met het reilen en zeilen van make-up. Gezien de kleuren van dit specifieke oogschaduwpalet erg neutraal zijn, is het ook niet ineens alsof het meid een heel ander persoon is geworden.

Voor de zoetekauw

Als we het ergens over eens kunnen zijn, dan is het wel dat de gemiddelde 13-jarige houdt van chocola. Héél véél chocola. En wat is dan een leuker cadeau dan een heel pakket met chocola. Ze kan van allerlei smaken proeven en misschien, als het allemaal wel heel gezellig verloopt, deelt ze het ook nog eens uit. Waarom dan specifiek de chocola van Tony’s Chocolonely? Nou, omdat het gaat om duurzaam geproduceerde chocola. Het is dan wel wat duurder, maar je weet zeker dat het van een goede plek komt.

Voor de TikTokker, maar dan echt

Nou, als dit spel niet goed in smaak valt bij die ene TikTokker, dan weten wij het ook niet meer. In een heel ander straatje dan het telefoonhoesje, hoort namelijk dit spel. Het enige nadeel is wel dat de trends en hypes op het platform komen en gaan. Het kan daardoor best zijn dat de opdrachten in het spel al gauw verouderd zijn en simpelweg niet relevant voor de gebruikers. Bedenk je over wat voor persoon het gaat en of deze heel veel geeft om dat soort dingen. In ieder geval is het een cadeautje in een gemiddelde prijsklasse en ziet het spel er echt legit uit, om het maar even in het taal van de 13-jarigen te houden.

Voor de muzikale meid

Hoe fijn is het dat je elke dag hetzelfde liedje ongeveer 15x achter elkaar op een boxje afgespeeld hoort worden? Nou, inderdaad, niet fijn. Maar, weet dat een dertienjarige meid zich zeker kan verliezen in de muziek en het helpt om bepaalde gevoelens te verwerken. Bovendien zegt daardoor de muziek ook iets over de gemoedstoestand van de meid en kan je daar eventueel rekening mee houden. Dus, hele droevige muziek op een droevig moment en hele vrolijke muziek als ze een dag goed in haar vel zit. Al zal je dat bijvoorbeeld in het laatste geval niet moeten herhalen, omdat dat dan ook weer niet wordt gewaardeerd. Ingewikkeld, he?

Voor de liefhebber van licht

In de donkere wintermaanden of op de zwoele zomermaanden hebben veel mensen behoefte aan gezelligheid. Hoe gezelligheid er voor een dertienjarige uitziet? Nou, met een heleboel schattige lampjes, zoals deze. Laat ze door haar ophangen in haar slaapkamer en zorg dat ze je de allerliefste tante/ opa/ vriend/ klasgenootje vindt. De lampjes geven namelijk een gevoel van geborgenheid en warmte, welk seizoen het ook is. Toevallig werken deze lampjes op batterij en kunnen ze dus letterlijk op elke plek worden opgehangen. Geen gedoe met stopcontacten die er eigenlijk niet zijn en dus geen gedoe met van allerlei stekkerdozen en dergelijken.

Voor het sportieve modemeisje

Hoe maak je een 13-jarige blij, die over het algemeen niet uit de sportzaal is weg te slaan, maar ook heel veel van mode houdt? Precies, door de aanschaf van prachtige sportschoenen als deze. Wanneer ze matchen met de sportkleding, die ze wellicht van iemand anders kan krijgen, is dat natuurlijk meer dan fantastisch. Lees: er wordt nog net geen gat in de lucht gesprongen. En, omdat een 13-jarige meid waarschijnlijk haar groeispurt al heeft gehad, hoef je niet bang te zijn dat ze volgende maand niet meer passen. Bovendien heeft ze vast een ‘damesmaat’ en zijn ook deze schoenen in haar schoenmaat beschikbaar.

Voor degene met een gevoelig hart

Een bullet journal geeft een meid dé mogelijkheid een eigen agenda te creëeren, geheel naar eigen smaak. Maar, het kan natuurlijk ook een uitlaatklep zijn voor een meid met een gevoelig hart. Aan de hand van mooie teksten en indrukwekkende quotes en prachtige plaatjes, kan de dertienjarige meid haar eigen wereld vormgeven. Weet wel dat dit echt iets waar je van moet houden. Waar je wellicht zoiets als washitapes en stiften bij wilt geven om haar aan inspiratie te helpen. Het zou erg zonde zijn als een boekje als deze na een week op een stapel verdwijnt, waar het de komende jaren ook niet meer vanaf wordt gehaald.

Voor de bakprinses

Dertien jaar is zeker een leeftijd waarop veel meisjes beginnen met hun, soms kortdurende, bakcarrière. Van cupcakes tot aan koekjes en zelfs hele taarten: elke zondag verschijnt er wel iets anders op tafel. Wat is er dan leuker dan het hebben van een plek waar je deze creaties op kan serveren/ bewaren. Het glazen plateau met stolp geeft de perfecte mogelijkheid om de creaties inderdaad te serveren. Het staat chique en doet het baksel niet meer dan recht. Het handige aan glas is dat het niet verkleurd, hoeveel brownies of appeltaarten je er wel niet op hebt geserveerd.

Voor de georganiseerde meid

Wanneer je jezelf in staat kan stellen om je kamer op te ruimen, deze netjes te houden, je schoolwerk georganiseerd te houden en altijd op tijd te komen, kan je best zeggen dat je het als dertienjarige goed voor elkaar hebt. Een manier om dit vast te houden of in ieder geval gemotiveerd te worden voor een georganiseerd leven, is met deze mooie stiften set. Ongetwijfeld zal je hier meer dan zuinig mee doen. De set bestaat overigens uit 25 verschillende kleuren, waarvan zes in een neon kleur zijn gemaakt. Je maakt er de mooiste tekeningen mee, houd je planning in kleur bij of geniet simpelweg alleen al van het aanzicht van de Stabilo stiften.

Voor de handige meid

De Apple AirPods zijn tegenwoordig niet meer van het straatbeeld weg te denken. Iedere persoon uit generatie Z heeft deze handige oordopjes wel te pakken. Het grootste voordeel is natuurlijk dat de oordorpjes van goede kwaliteit zijn. Maar, dat is natuurlijk niet het enige. Alleen al dat ze draadloos én van Apple zijn, is genoeg voor velen om zonder blikken of blozen deze aan te schaffen. Ongetwijfeld dat de 13-jarige meid hier ook op zit te wachten. En oh ja, heel ‘handig’ hoeft de meid er overigens niet voor te zijn. Binnen een paar stappen heb je de Apple AirPods geïnstalleerd. Sterker nog, we durven bijna te wedden dat zij het beter dan jijzelf weet.

Conclusie

Het is toch wat, het vinden van een cadeau voor een meid die alweer dertien jaar wordt! Het belangrijkste is dat je je gewoon interesseert in haar interesses en dat ook aan haar laat weten. Stiekem heeft het meisje waarschijnlijk 10 x meer baat bij een cadeautje dat op sentimentele waarde scoort, dan dat ze iets krijgt ‘wat iedereen ook krijgt’. Een cadeau hoeft namelijk niet iets materialistisch te zijn. Denk daarentegen bijvoorbeeld aan iets van een ervaring, zoals een dagje uit of een ervaring van haar dromen (sterren kijken bij een kampvuur). En vergeet ook niet te vragen naar haar verlanglijstje, die ze ongetwijfeld al een aantal maanden heeft klaarliggen, voor het moment dat er naar zou worden gevraagd.