child playing with two assorted-color car plastic toys on brown wooden table

Kinderspeelgoed voor binnen en buiten 

Het is belangrijk dat kinderen regelmatig naar buiten gaan. Lekker de frisse lucht in en genieten van alles wat de buitenwereld te bieden heeft. Er is zoveel te beleven en te ontdekken.  Om kinderen te stimuleren om naar buiten te gaan, is buitenspeelgoed een goed hulpmiddel. Het zorgt ervoor dat kinderen zich urenlang kunnen vermaken.  Met mooi weer zijn er volop mogelijkheden.

Naar buiten

Samen knikkeren of stoepkrijten staat gelijk aan volop genieten. Veel buitenactiviteiten zorgen er ook voor dat kinderen voldoende lichaamsbeweging krijgen, zoals springen, frisbeeën, ring gooien of jeu de boulen. Staat er niet te veel wind, is een potje badmintonnen een leuke optie. Wanneer het erg warm is, is het verstandiger om meer verkoeling te zoeken. Daarvoor is een opblaasbaar kinderbadje ideaal. Voor een dagje naar het strand zijn er ook voldoende mogelijkheden. Denk aan leuk speelgoed zoals een zandwatermolen, verschillende zandvormen en de klassieke strandbal. En bij een dag aan zee mag natuurlijk de klassieke schep niet ontbreken. 

Gezellig binnen

Helaas is het een feit dat er in Nederland ook wel eens regenachtige dagen zijn. Met goede regenkleding kan er dan alsnog buiten plezier gemaakt worden. Maar voor de dagen dat gezellig binnen blijven beter is, is er voldoende kinderspeelgoed om de kinderen binnen te vermaken. Het begrip ‘speelgoed’ is heel breed en veelomvattend, maar voor kinderen is het belangrijk dat het ze helpt om zich in hun eigen, leuke speelwereld te kunnen terugtrekken. Er is voldoende speelgoed dat ze daarbij kan helpen. De werkelijkheid in het klein herscheppen kan met kinderkeukens- en winkels, waar kinderen rollenspellen kunnen doen. Of ze kunnen even in de huid van een ander kruipen met verkleedkleding. En poppenhuizen zijn al generaties lang de plek  waar fantasie en verhalen de vrije hand krijgen. 

Een creatief moment

Voor kinderen die soms ook graag alleen spelen zijn knuffels altijd de beste vriend. Daarnaast is alleen spelen ook een goed moment om de creatieve kant verder te ontwikkelen. Er is veel bouwspeelgoed beschikbaar, zoals hamers, stapelblokken of complete constructie- of bouwsets. Een ander relatief eenvoudig middel dat breed ingezet kan worden is papier. Met papier kunnen kinderen immers vouwen, knippen en plakken. En voor kinderen die erg creatief zijn, is er teken- en schildermateriaal beschikbaar.  Om te voorkomen dat er tijdens het knutselen, knippen en plakken erg veel troep wordt gemaakt, is het raadzaam om een afneembaar knutselkleed te gebruiken. Door er voor het uitstallen van de knutselbenodigdheden een op tafel te leggen kan er veilig gekliederd worden. Wil je er zeker van zijn dat alles schoon blijft, kun je er ook een op de grond leggen. Wat gaan jullie doen?