person holding black android smartphone

Is een eSIM handig voor op vakantie?

Wil je weten of een telefoon met eSIM iets voor jou is? Met een eSIM zeg je gedag tegen de losse simkaarten en koppel je al je abonnementen simpelweg aan één digitale simkaart. Het is super makkelijk! We leggen je graag uit hoe deze nieuwe simkaart werkt, wat je er precies aan hebt en waarom het handig kan zijn voor op vakantie.

Het gemak van eSIM tijdens internationaal reizen

Een groot voordeel van een eSIM  tijdens je vakanties is het gebruiksgemak. Je hoeft niet meer te worstelen met fysieke simkaarten die je makkelijk kunt verliezen of beschadigen. Een eSIM is eigenlijk een digitale oplossing die je makkelijk activeert en beheert via je smartphone. Je hoeft dus niet meer te wachten op simkaarten per post of kaarten te verwisselen als je op je bestemming aankomt.

Het is erg veilig

Een ander groot voordeel van eSIM is de veiligheid. Een fysieke prepaid simkaart moet je altijd uit je telefoon halen, maar een eSIM zit stevig ingebouwd in je toestel. Dus zelfs als je telefoon zoek raakt of gestolen wordt, blijft je mobiele verbinding veilig. Dit biedt reizigers veel gemoedsrust, omdat ze weten dat hun verbinding altijd beschermd blijft, zelfs in onverwachte situaties.

Super flexibel met meerdere abonnementen

Met een eSIM heb je de flexibiliteit om meerdere abonnementen en bundels aan één digitale simkaart te koppelen. Dit betekent dat je zowel je thuisabonnement als een lokaal abonnement voor je vakantiebestemming op dezelfde eSIM kunt activeren. Zo hoef je niet meer te wisselen tussen verschillende simkaarten en kun je gemakkelijk schakelen tussen verschillende netwerken, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Je bespaart tijd en geld

Een ander voordeel van eSIM is dat je tijd en geld bespaart. Omdat je geen fysieke simkaarten meer hoeft te kopen of te wachten op de verzending ervan, bespaar je niet alleen op de kosten van de kaarten zelf, maar ook op internationale verzendkosten en de tijd die je normaal zou besteden aan een bezoek aan een lokale provider. Het wordt dus een stuk makkelijker om dit soort dingen te regelen voor je vakantie. Je hebt binnen een mum van tijd een mobiele verbinding opgezet.

Waar moet je op letten?

Toch zijn er een paar punten om rekening mee te houden. Allereerst is eSIM-technologie nog niet overal beschikbaar, dus niet alle bestemmingen bieden eSIM-services. Het is dus slim om voor je vakantie te checken of eSIM beschikbaar is waar je naartoe gaat. Ook zijn niet alle telefoons geschikt voor eSIM, dus controleer of jouw smartphone eSIM ondersteunt voordat je vertrekt. Ga dus even na of je mobiele provider eSIM ondersteunt en wat de eventuele kosten zijn.