Hulp bij het inrichten van jouw woonkamer

Het inrichten of herinrichten van de woonkamer. De een vind het fantastisch en de ander ziet het meer als een moetje. Als je gaat verhuizen of verbouwen is het logisch dat je het een en ander opnieuw gaat indelen en inrichten, zo ook de woonkamer.

Verhuizen of verbouwen

Zodra je gaat verhuizen of verbouwen kom je toch soms ongemerkt in een (lichte) stress periode. Overal moet wat gebeuren en je moet nog van alles regelen. Het oude huis moet leeg, het nieuwe huis moet opgeknapt en ingericht worden. Het vergt allemaal nogal wat energie en tijd, terwijl het ondertussen ook best leuk kan zijn. 

Je gaat namelijk nadenken over het indelen/inrichten van het nieuwe huis. Neem je oude meubels mee of koop je liever alles nieuw? Past het allemaal binnen je budget? Of zul je toch nog ergens uitzonderingen moeten maken. Uiteindelijk zijn het allemaal factoren die meespelen.

Tijd voor een herinrichting?

Soms heb je van die dagen dat je even toe bent aan wat anders. Althans, als ik voor mezelf mag spreken. Dan is het tijd voor een herinrichting van de woonkamer. De bank net even anders neerzetten, andere decoratie/ accessoires in de vensterbanken of net even wat kasten met elkaar omwisselen. Gewoon even tijd voor een nieuwe, frisse look in huis.

Naast de indeling zelf kun je ook gaan nadenken over de kleuren in huis. Past dit er allemaal nog bij? Of staat een andere kleur mooier of frisser? En als ik dan kies voor een andere kleur, moeten er dan ook nieuwe meubels e.d. komen? Of matcht het nog met het oude meubilair.

Raamdecoratie in de woonkamer

Als je dan toch bezig bent, neem dan gelijk even de raamdecoratie mee in je besluit😉 Past de huidige raamdeco nog bij het beeld dat je geschetst hebt hoe het moet worden? Of heb je juist het beeld geschetst op basis van de huidige raamdecoratie? 

Dit is natuurlijk per persoon verschillend. De een past het interieur aan op de raamdecoratie en de ander gaat juist eerst met het interieur aan de slag en past daar de raamdeco op aan.

Welke gordijnen passen bij jou in de woonkamer?

Het kan best lastig zijn de perfecte raamdecoratie te vinden voor jouw woonkamer. Hoe pak je dit dan precies aan? Waar moet je nou eigenlijk op letten en waar dien je allemaal rekening mee te houden? Belangrijk hierbij is dat je voor jezelf een idee hebt wat er moet komen, en dat je goed van jezelf weet wat je wel en niet wil.

Tips en tricks om tot de juiste raamdecoratie te komen

Bedenk voor jezelf welk type gordijn je graag in de woonkamer wil. Kies je voor ‘’gewone’’ gordijnen? Of ben je meer geneigd naar vouwgordijnen of juist rolgordijnen? Wat vind je mooi en wat is praktisch? Wij van 123gordijn weten hier wel raad mee door onze jarenlange ervaring met gordijnen op maat.

Oriënteer je goed! Dit doe je door middel van langsgaan bij winkels of online jouw proefstaaltjes aan te vragen. Weet wat je koopt, zorg er daarom voor dat je het altijd hebt gezien voordat je iets besteld/ koopt.

Wat voor soort stof zoek je precies? Ben je een velours fan? Houd je meer van de natuurlijke looks van linnen of ben je juist op zoek naar een katoen/ polyester gordijn? En moet de stof doorschijnend/ transparant zijn, of heb je deze liever lichtdoorlatend of juist verduisterend?

Welke kleur dient jouw gordijn te hebben? Wil je een gordijn die mooi meegaat in de flow van de rest van de woonkamer of vind je het juist tof als deze er uit springt met een andere kleur? Misschien ben je zelfs wel op zoek naar een meerkleurig gordijn met een print of een patroon?

Afbeelding met plant, raam, Landvoertuig, wiel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Succes bij het maken van de juiste keuze

Hopelijk heb je wat aan bovenstaande tips en heb je stof tot nadenken m.b.t. de benoemde factoren. Dan kan jouw verhuizing/ verbouwing en/of herinrichting gaan beginnen! Twijfel je nog ergens over of heb je een situatie waarin je liever om advies vraagt? Laat je dan goed inlichten door de juiste partij.

Ga je lekker oriënteren zoals jij dat wil en maak de woonkamer weer helemaal naar eigen wens. Laat je fantasie lekker gaan en herinricht er op los. Veel plezier met de transformatie!