/

Heatfan vs. Speedcomfort – wat is de beste radiator ventilator?

Duurzaamheid is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Steeds meer mensen doen hun best om hun woning zo groen mogelijk te maken. Eén van de dingen die je kunt doen om je steentje bij te dragen is om je verwarming zo efficiënt mogelijk in te stellen. Met behulp van een radiator ventilator is het mogelijk om je woning net even wat sneller warm te krijgen en om tegelijkertijd een hoop tijd te besparen. Maar wat doet een radiator ventilator dan precies? En wat is de beste keuze tussen de merken Heatfan en Speedcomfort? Om hier antwoord op te krijgen is het een goed idee om snel verder te lezen. We laten je in dit artikel namelijk echt alles zien wat je maar moet weten!

De radiator ventilator – definitie en voordelen

Voordat we in kunnen gaan op de vraag of je beter kunt kiezen voor de radiator ventilator van Heatfan of Speedcomfort is het handig om even te kijken naar de vraag wat een radiator ventilator eigenlijk is. We zien namelijk dat veel mensen eigenlijk geen idee hebben wat we hier precies mee bedoelen. Zoals je wellicht al weet is een radiator ventilator een handig apparaatje dat is ontworpen om de efficiëntie van je centrale verwarmingssysteem te verbeteren. Hij verspreidt de warme lucht van je radiator door de kamer en zorgt ervoor dat de warmte alle hoeken van de kamer bereikt, zelfs op de verre plekken die normaal gesproken zo koud zijn. Het gebruik van een radiator ventilator brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Aanzienlijk meer wooncomfort
  Radiator ventilatoren helpen de warme lucht efficiënter te circuleren, verminderen koude plekken en zorgen voor een gelijkmatige verwarming in de hele kamer. Zeg maar dag tegen koude tenen en hallo tegen een warm huis waar je tenminste wel zonder het koud te krijgen kunt zitten. Niet voor niets dat er vandaag de dag zoveel mensen zijn die kiezen voor een dergelijke ventilator in huis.
 • Een verbeterde energie-efficiëntie
  Door de warmte beter te verdelen, is het met behulp van radiator ventilatoren mogelijk om de prestaties van je verwarmingssysteem aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van voorheen. Dit betekent dat je de thermostaat minder hoog hoeft te zetten, met als gevolg dat je ook minder geld kwijt bent voor je energie aan het einde van de maand. Hoeveel je kunt besparen hangt volledig af van de energiewaarde van je woning.

HeatFan vs. SpeedComfort – welk merk moet je kiezen?

Nu je meer weet over het belang van radiatorventilatoren is het tijd om te kijken naar de twee meest populaire opties die je op dit moment maar kunt vinden. We hebben het natuurlijk over HeatFan en SpeedComfort. Beide merken hebben zo hun eigen voordelen ten opzichte van elkaar, vandaar dat het handig is om even naar beide merken te kijken. HeatFan staat bekend om zijn uitzonderlijke prestaties en duurzaamheid. Hij past op de meeste radiatoren en kan eenvoudig worden geïnstalleerd zonder speciaal gereedschap of technische kennis. Met de verstelbare instellingen van de ventilator kun je de richting en de intensiteit van de luchtstroom regelen, zodat je hem op vrijwel alle mogelijke manieren kunt gebruiken. HeatFan is ideaal voor grotere kamers of voor de mensen die merken dat het lang duurt voor de kamer is opgewarmd.

SpeedComfort is daarentegen te herkennen aan het slanke en onopvallende ontwerp. Deze ventilator past discreet onder je radiator, zodat je hem eigenlijk niet ziet zitten. Hij is supergemakkelijk te installeren en vereist geen schroeven of permanente bevestigingen. SpeedComfort is een geweldige keuze voor kleinere kamers of kamers waar je een minder zichtbare oplossing toch wat mooier vindt staan. Hij mag dan wel een kleinere vormfactor hebben, maar ondanks dat beschikt hij over meer dan genoeg kracht. Aan het einde van de rit hangt het dan ook echt volledig af van de vraag wat voor een soort ventilator jij in huis wilt hebben.

Dé tips voor het kopen van een radiator ventilator

Kies je voor een van deze twee bovenstaande merken dan weet je zeker dat je de best mogelijke kwaliteit in huis weet te halen. Nu zijn er natuurlijk ook heel wat andere radiator ventilatoren te vinden. Als je zelfstandig aan de slag gaat om een dergelijk apparaat aan te schaffen dan raden wij je aan om de onderstaande tips zeker even mee te nemen:

 • Denk goed aan de grootte:
  Meet je radiator op voordat je een ventilator koopt om zeker te zijn dat hij goed past. Een te kleine of te grote ventilator zal niet zo effectief zijn. Dit is natuurlijk niet aan de orde als je kiest voor een radiator ventilator die past op iedere verwarming.
 • Kijk naar het geluidsniveau:
  Sommige ventilatoren kunnen een beetje lawaaierig zijn, dus houd rekening met het geluid als je gevoelig bent voor geluid. Zoek ventilatoren met een stille functie of instelbare instellingen om je ideale ventilator te vinden.
 • Let op de energie-efficiëntie:
  Kijk of er energiebesparende functies zijn zoals automatische aan/uit-functie of instelbare snelheidsinstellingen. Deze kunnen helpen om de efficiëntie van je verwarmingssysteem te optimaliseren. Dit kan je op de lange termijn heel wat geld besparen.
 • Kies voor garantie:
  Zoek daarnaast ook altijd even naar gerenommeerde merken die garanties en betrouwbare klantenservice bieden. Het is altijd goed om een back-up te hebben als er iets misgaat. Op die manier kan je met een gerust hart een radiator ventilator kopen.

Kies je ook voor een radiator ventilator?

We hopen dat je dankzij de info uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over het kopen van een radiator ventilator. Zoals je wel hebt kunnen zien is het echt een van de beste aanwinsten die je maar in huis kunt halen als je graag wilt besparen op je energie. Ongeacht de keuze voor Heatfan of Speedcomfort weet je zeker dat je een hoge kwaliteit in huis weet te halen. Kies je voor de andere merken dan is het handig om onze tips bij de hand te houden. Hiermee is de kans op een miskoop namelijk aanzienlijk kleiner dan voorheen.