Photo Of People Looking On Child

Gratis babydoos HEMA

Gefeliciteerd! Waarschijnlijk heb je deze blog gevonden, omdat er een kindje opkomst is en je je afvraagt waar je een gratis babydoos kan ophalen. Deze wordt verstrekt aan ouders die net een kind hebben gekregen of binnenkort krijgen. Het bevat meestal verschillende babybenodigdheden, zoals luiers, babykleertjes, flesjes, speentjes, verzorgingsproducten en nog veel meer.

Het doel van een babydoos is om ouders te ondersteunen in de zorg van hun pasgeboren baby. Vermoedelijk komt het concept van origine uit Finland, waarna het zich onder andere naar Nederland heeft verplaatst. De vraag die wij in deze blog beantwoorden, is hoe je de babydoos van de HEMA aanvraagt. En, omdat we niet de ergste zijn, leveren we ook nog een aantal alternatieven aan.

Babybox HEMA

HEMA is bij uitstek de plek waar je ontzettend veel benodigdheden voor je baby kan aanschaffen. Het assortiment van de winkels is eindeloos. Een verschoningsmat, kleertjes, een speen, hydrofiele doeken, een thermometer, voedingskussens, ondergoed voor mama, een boxkleed en huidolie: je vindt dat en nog veel meer in deze fantastische winkel. Je kan wel begrijpen dat veel aanstaande ouders ook meteen aan de HEMA denken, wanneer ze plekken bedenken waar ze een babybox kunnen aanvragen.

Helaas moeten we je teleurstellen, want een babybox zal je niet meer bij de HEMA kunnen krijgen. In het verleden werd dit overigens nog wel gedaan. Voor een, voor ons, onbekende reden hebben ze dit doorgezet. Vandaar dat we in de inleiding al vertelden dat we een aantal alternatieven zullen bieden. Lees gauw verder om te ontdekken waar je dan wél een babydoos vindt.

Alternatieve plekken om een babydoos aan te vragen

We vertellen op welke manier je de babydoos ergens kan aanvragen, maar ook wat je kan verwachten van de inhoud en meer.

Babybox Kruidvat

Je vraagt de babybox van de Kruidvat aan met je Voordeelpas. Eerder kon je deze gratis ophalen in de winkel, waarna je thuis een account zou aanmaken. Tegenwoordig is het ook mogelijk om thuis, online en in de app een account aan te maken.

Heb je een Voordeelaccount, dan vraag je met een aantal stappen de babybox aan. Tenminste, een babybox is het niet, Kruidvat noemt het namelijk een Blije Baby Voordeeltas. Ook de Kruidvat is een favoriet onder de ouders van een baby en dat snap je wellicht wel als je de inhoud van deze Voordeeltas weet. Denk aan lotiondoekjes, maar ook newborn luiers en Kruidvat Baby zeepvrije wasgel 250 ml (als je daarvoor kiest). Genoeg reden om de tas op te halen, nietwaar?

Babybox Etos

Oei, de gunsten lijken even niet meer aanwezig te zijn. Sinds 14 mei 2023 (ironisch gezien viel dit op een Moederdag) is het niet meer mogelijk om een Etos Baby welkomstpakket aan te vragen. Het pakket dat je aanvraagt tijdens je zwangerschap, lijkt eveneens te zijn verdwenen. Een gemiste kans voor Etos, wat ons betreft.

Babybox Plus

Van een winkel waarvan je het wellicht niet verwacht, is daadwerkelijk een babybox aan te vragen. We hebben het over niets minder dan de babybox van de Plus, ook wel de Kiekeboebox genoemd. Deze box heeft een waarde van €40,- en vraag je maximaal 2 maanden na de geboorte van je zoon of dochter aan. De precieze inhoud is niet per se bekend, maar je kan sowieso een hoop kraam- en babyproducten verwacht. En, gezien er op de box ‘Goed eten. Daar houdt je kleine van.’ staat, mag je ervan uitgaan dat het wellicht iets te maken heeft met babyvoeding of iets dergelijks.

Babybox Ouders van Nu

Van het platform dat heet ‘Ouders van Nu’ kan je ook het één en ander verwachten. Je vraagt er namelijk zowel een babybox als een zwangerbox aan, ieder met gevarieerde inhouden. Lees:

  • Zwangerbox: een magazine, aanbiedingen en een hydrofiele box
  • Babybox (babycadeau): een groeimeter met stickers, een digitale groeikalender en een checklist voor de eerste vakantie met je baby.

Wat ons betreft zijn deze boxen meer een soort manier om reclame te maken, dan dat je er daadwerkelijk iets aan hebt in je kraamtijd… Maar goed, er zullen er genoeg zijn, die hier zeker behoefte aan hebben.

Babybox …

Het lijkt wel alsof de mensen ineens een stuk minder vrijgevig zijn dan eerst. Talloze winkels, waar eerder nog gratis babyboxen beschikbaar waren, hebben hier inmiddels vanaf gezien. Daarvoor in de plaats is er nog een handje vol aanbieders dat je wel aan een dergelijke box kan helpen. Dat betekent overigens niet dat de babyboxen niet meer bestaan. Er bestaan namelijk nog talloze pakketten met handige benodigdheden voor de eerste tijd met baby, maar dan wel betaald. Als aanstaande ouder koop je dit waarschijnlijk niet, maar het is wel een zeer geschikt cadeau voor op een babyshower. Een babyshower? Ja, zeker. Lees maar gauw verder om te ontdekken wat dat precies inhoudt.

Babyshower

Een babyshower is een feest dat wordt georganiseerd om de aanstaande geboorte van een baby te vieren. Meestal vindt dit plaats enkele weken voor de verwachte geboortedatum. Vrienden en familie komen samen om de aanstaande moeder te verwennen, advies te geven en cadeautjes te geven die van pas komen bij de zorg voor de nieuwe baby.

Geschikte cadeautjes voor een babyshower kunnen zijn: babykleding, luiers, babyverzorgingsproducten, speelgoed, dekens, fopspenen, babyboeken, en babyaccessoires zoals slabbetjes en babylotions. Het is handig om praktische cadeaus te overwegen die de ouders kunnen helpen bij de verzorging van de baby. Een babybox biedt hierbij natuurlijk bij uitstek een mooie mix van geschikte cadeaus, waar je wellicht zelf ook niet over na hebt gedacht. De babyshower komt voor mamalief soms, of eigenlijk geregeld, onverwacht, maar zeker niet ongewenst. Met leuke baby-gerelateerde spelletjes en zoete lekkernijen, ontstaat een leuke en gezellig sfeer. Een mooi moment om de komst van de aankomende baby alvast te vieren.

Babybox aanvragen

Ben je in verwachting of is je kindje bijna geboren? Dan is het altijd leuk om iets gratis te kunnen ontvangen, maar helaas niet als dat meer gedoe dan gemak oplevert. We zouden zeggen: houd het bij de babybox van de Kruidvat en de Plus en je zal kunnen genieten van wat fijns.