/

Frituurpan Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Een goudgele kaassoufle, een krokant kroketje en een frikandel speciaal zijn niet alleen dingen die je bij de snackbar kan halen. Met het huidige aanbod van frituurpannen is het namelijk niet meer dan mogelijk om thuis deze lekkere snacks te bereiden.

Je sappige kipnuggets of knapperige frietjes bereid je dus het liefst thuis, maar voor welke frituurpan moet je eigenlijk gaan? In deze blog gaan we dieper in op de wonderlijke wereld van frituurpannen. We zullen met name informeren over het goedkopere segment in die wonderlijke wereld. Want laten we eerlijk zijn, je legt liever een euro bij voor de perfecte bamischijf dan dat je dat geld investeert in de frituurpan zelf. Dus, lees gauw verder en ontdek wat er allemaal op de markt is.

Frituurpan Action

Prijs: €22,95
Inhoud: 3 liter

Al voor iets meer dan twee tientjes stel jij jezelf instaat om een frituurpan aan te schaffen. De Tristar friteuse, te koop bij de Action, bezit alles wat je nodig heeft. Je patatjes (of frietjes) kunnen drijven in een mandje, die zich begeeft in je zelf aangeschafte frituurolie op de juiste temperatuur.

Zo zie je maar weer dat ongezond eten inderdaad niet duur hoeft te zijn. Want je zal zeker tientallen euro’s besparen op bijvoorbeeld de consumptie van kipnuggets. Alles leuk en aardig, maar voor twee euro kan je uiteindelijk veel meer dan de zes Chicken McNuggets van de McDonald’s aanschaffen. Bovendien maakt het het dan nog een keer leuk om te delen, in plaats van te bedenken of je het voor iedereen wel kan betalen.

Klik hier om de frituurpan te bekijken

Frituurpan Lidl

Tja, als je bij de Lidl opzoek gaat naar friteuses, dan kom je terecht in een assortiment dat hoofdzakelijk wordt gedomineerd door AirFryers, ofwel heteluchtfriteuse. Wat ons betreft mag die scheiding nog wel eens wat duidelijker wordt gemaakt. Er gaat namelijk niets boven een goed, in vet gebakken portie bitterballen. En ja, we zijn er ons van bewust dat de reguliere friteuse niet de meest gezonde optie is, maar wanneer je het eet met mate, hoeft dit geen probleem te zijn.

Prijs: €59,99
Inhoud: ongeveer 4 liter

Bij de Lidl zijn twee frituurpannen te koop, een mini-variant en een reguliere variant. Gezien het mooier is om te delen dan 10x te moeten wachten terwijl het dus ook een paar keer zo snel kan, kan jij wel raden welke we omschrijven. We gaan natuurlijk voor de grote, de Silvercrest Friteuse.

Even zonder gekheid, deze friteuse levert zeker enige vorm van luxe op. De pan wordt namelijk geleverd met een grote mand en twee kleine mandjes. Het geeft je de mogelijkheid snacks en patat van elkaar te scheiden, maar ook om grote hoeveelheden tegelijk te frituren. Tot 190 graden Celsius kan de friteuse traploos worden verwarmd, wat de mogelijkheid tot een specifieke bereidingswijze mogelijk maakt. Als je klaar bent met frituren, kan je de mandjes gewoon in de afwasmachine doen. Scheelt weer een hoop werk en maakt het genot nog ultiemer.

Klik hier om de frituurpan te bekijken

Andere Budget Keuzes

Als je voor de friteuse van de Action of Lidl gaat, dan is dat waarschijnlijk een redelijk goede keuze. Maar misschien kies je graag uit meerdere varianten. In dat geval raden we je aan gauw verder te lezen. We geven namelijk nog een aantal andere budget keuze frituurpannen. Laat je inspireren en voor je het weet zit jij met een lekkere frikandel in je handen.

Frituurpan Blokker

Prijs: €29,99
Inhoud: 4 liter

De Blokker biedt een breed assortiment aan frituurpannen. Dat komt omdat er ook veel frituurpannen van andere merken via hun site worden verkocht. Wij richten ons voor nu op een frituurpan die daadwerkelijk van Blokker zelf is. We hebben het over de Blokker BL-91001 Friteuse.

De vele reviews van de frituurpan laten horen dat de frituurpan werkt naar verwachting. Voor een paar tientjes kan je er niet te veel van verwachten, maar hij werkt daadwerkelijk naar behoren. Je oliebollen, appelbeignets of klassieke frituurvoer kan naar wens worden gebakken. Met drie liter aan inhoud is de pan dan wel niet de grootste, maar met een paar keer bakken zou je zelfs een gezin van zes kunnen verblijden met snacks. Je kan het vet tot 190 graden verwarmen. Gezien het meeste moet worden gefrituurd op ongeveer 180 graden, is dit een perfecte temperatuur.

Klik hier om de frituurpan te bekijken

Frituurpan Coolblue

Over assortiment gesproken; Coolblue is zeker iemand die je daaraan kan helpen. Er zijn friteuses tot wel €149,- te vinden. Omdat deze blog gaat over budget varianten, houden wij het slechts bij een ‘schamele’ €42,99. Moet je nagaan wat je voor 100 euro aan snacks zou kunnen halen…

Prijs: 42,99
Inhoud: 3 liter

Dat prijs soms iets zegt over kwaliteit, is inderdaad waar. In veel gevallen van frituurpannen gaat het echter ook deels over inhoud. Want, hoe meer je betaald, hoe groter de kans is op een grote inhoud. En laat Coolblue zelf de drie liter van de Inventum GF431B nou maar voldoende vinden voor maar 1 à 2 personen. Dit ligt er natuurlijk aan hoe lang je wil wachten op je snacks. Want als je al twee keer tien minuten wachten, heb je in principe binnen tien minuten frietjes klaar voor al vier personen.

De Inventum GF431B is een mooie frituurpan, waarvan bijna alle onderdelen in de vaatwasser kunnen. Je kan de bak goed schoonmaken vanwege het verplaatsbare verwarmingselement en hoeft niet bang te zijn dat je kroket er half gebakken uitkomt. De prijs is prima in verhouding tot de kwaliteit. En voor allen onder ons met een voorkeur voor zwart: deze frituurpan is in het volledig zwart beschikbaar.

Klik hier om de frituurpan te bekijken

Frituurpan Tefal

Of de volgende friteuse nou nog helemaal in de ‘budget’ keuze valt, duren wij niet te zeggen. We willen overigens wel vertellen over Tefal. Het van oorsprong Franse merk, niet te verwarren met Mepal, verkoopt niet alleen maar de befaamde pannen, maar ook friteuses. We hebben een nog relatief goedkope variant geselecteerd. Want bij een merk als Tefal mag je enige kwaliteit verwachten.

Prijs: €69,99
Inhoud: 3 liter

De Tefal Friteuse Easy Pro Premium 3L FR338070 is er eentje die je graag in je garage hebt staan. Niet alleen om een groot koude gedeelte, maar ook om het gemak van het apparaat. De deksel bevat een venster, het mandje kan boven het vet uitlekken en er zit een geurfilter op het apparaat. Gezien de prijs kon je zeker iets van deze luxe verwachten.

Het is overigens interessant om te lezen dat Tefal drie liter inhoud wél genoeg vindt voor ongeveer drie tot vier personen, terwijl er bij de voorgaande frituurpan dat absoluut niet het geval was. Het ligt dus ook aan je eigen inzicht. Weet je wel hoeveel mozzarella sticks je in drie liter kwijt kan?

Klik hier om de frituurpan te bekijken

Frituurpan Bol.com

Als je ergens wel verdwaald raakt in een aanbod, dan is het niet bij Coolblue of de Blokker, maar wel bij Bol.com. Er zijn ontzettend veel merken die hun producten via deze website. Opvallend genoeg zie je ook het merk ‘van’ de Action, Tristar terug, maar ook dezelfde frituurpan die we bij ‘frituurpan Coolblue’ beschreven. Alleen is het verschil is dan dat het aanbod bij Bol nog groter is. Uit dat grote assortiment hebben we een mooie budget friteuse geselecteerd.

Prijs: €34,99
Inhoud: 3 liter

Wil je de voordelen van het kijkvenster en reukfilter zoals bij degene hierboven, maar dan voor een goedkopere prijs? Met de Aigostar Ushas 30HEZ ben je aan het goede adres. Bijna twee keer zo goedkoop en nog van deze waanzinnige aspecten. We konden het zelf ook bijna niet geloven en toch is het zo. Zoals vele andere pannen zijn de meeste onderdelen geschikt voor in de afwasmachine. Met deze frituurpan zit je er goed bij en kan je op een blauwe maandag de frituur met plezier aanzetten. Want wie heeft bedacht dat frituren alleen in het weekend mag? Met een verantwoorde blik op de regelmaat van frituren, kan een doordeweekse frikandel heus geen kwaad.

Klik hier om de frituurpan te bekijken

Koopgids frituurpannen

We geven tot slot nog een korte koopgids voor frituurpannen, of eigenlijk friteuses. Een frituurpan kan namelijk ook letterlijk een pan zijn, waar je in kan frituren. Lees gauw verder om te lezen op welke aspecten je onder ander moet letten.

  • Onderhoud: Kijk naar de onderhoudsvereisten van de frituurpan, zoals het verwijderen en schoonmaken van de frituurmand(jes) en andere losse onderdelen. Een frituurpan met een uitneembare en vaatwasmachinebestendige frituurmand kan het schoonmaken gemakkelijker maken. Mocht het niet in de vaatwasser kunnen, dan is een ontvetter als Dasty je beste vriend.
  • Veiligheid: Veiligheid is belangrijk bij het gebruik van een frituurpan. Let op kenmerken zoals een hittebestendige behuizing, een deksel met kijkvenster, een automatische uitschakelfunctie en antislipvoetjes om te zorgen voor stabiliteit tijdens het gebruik.
  • Extra functies: Sommige frituurpannen hebben extra functies zoals een geurfilter om de geur van frituurvet te verminderen en een koude zone om voedselresten te minimaliseren. Nog optimaler als de friteuse ook nog eens is uitgerust met een oververhittingsbeveiliging, om te voorkomen dat de pan oververhit raakt.

Schaf vandaag nog een friteuse aan en geniet komend weekend van het heerlijke bruine fruit dat heeft gebadderd in een flinke hoeveelheid goudgele glorie.