/

Beste Mini Koelkast (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Mini Koelkast- onze nummer 1 van 2023

De luxe van een hotelkamer naar je eigen slaapkamer halen? Altijd toegang hebben tot koude biertjes? Nooit meer lauwwarme melk op je camping door een falende koelbox? Dan is de minikoelkast van Primo iets voor jou. Zonder veel geluid en met de voordelen van een grote koelkast, zit jij er meer dan gebakken (of gekoeld) bij.

Introductie

Of je nu een student bent die zijn kamer wil upgraden of een ‘professional’ bent die een toevoeging voor zijn mancave zoekt, de beste mini koelkast is in beide gevallen hét item dat je moet hebben. Bewaar je favoriete drankjes en verse fruit binnen handbereik. Ook je midnight cravings worden gestild door het hebben van een mini koelkast. Een mini koelkast is zelfs, ongeacht het slechte energielabel, vaak geen grote kostenpost qua energiekosten.

We zijn de ergste niet en helpen je graag aan de beste mini koelkast. In een lijst van vijf opvolgende koelkasten, vind je ongetwijfeld naar wat je opzoek bent. Om de zoektocht nog wat makkelijker te maken, lees je vijf kooptips voor het aanschaffen van een goede Mini Koelkast. Laat je inspireren en geniet van dat gekoelde wijntje en die heerlijke chocola.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Mini Koelkast

Wees je bewust van de tips die je kan gebruiken voor den aanschaf van een Mini Koelkast.

 1. Inhoud
  Ondanks dat het gaat om een mini koelkast, is het nog wel zeker interessant om te kijken naar de inhoud van de koelkast. Zo is 43 liter lang niet zo groot als 58 liter. Bedenk wat je erin wilt bewaren en of het nodig is om je koelkast aan een bepaalde inhoud te voldoen. Bedenk je ook dat bijvoorbeeld een ingebouwd vriesvak veel van de ruimte wegneemt.
 2. Indeling
  In de ene koelkast zal je, ondanks de inhoud, een stuk meer kwijt kunnen dan in andere koelkasten. Dat ligt met name aan de indeling. Zo bestaan er deuren waarin je zelfs grote 1,5 liter flessen kwijt kan en zijn planken in het grotere gedeelte verstelbaar. Een fles wijn behoeft een andere indeling dan een lading groente of kleine snacks.
 3. Geluid
  Met name wanneer je de koelkast graag op een slaapkamer of in een caravan kwijt wil, is het geluid van de koelkast iets waar je aan moet denken. Sommige koelkasten worden verkocht als fluisterstil, terwijl de ander om de x aantal minuten aanslaat en ontzettend veel geluid produceert. De belangrijkste vraag: waar zet je de koelkast neer en hoeveel geef je om het volume.
 4. Energielabel
  Over het algemeen zijn de energielabels van mini koelkasten niet heel denderend. Sterker nog, je zal dichterbij het rode komen dan bij de mooie groene kleur. Toch zal dat niet betekenen dat je er heel veel geld aan kwijt bent, maar wel dat er nog een aanzienlijk verschil tussen de koelkasten bestaat.
 5. Gewicht
  Lichte koelkasten zijn makkelijk om mee op reis te nemen, terwijl deze ook makkelijk omvallen. Ga na wat voor doel je de koelkast aanschaft en controleer in de productspecificaties wat het gewicht van de mini koelkast is.

5 Beste Producten

#1 PRIMO PR103FR Mini koelkast – 43L

Prijs: €139,95

+ maakt weinig geluid
+ vriesvakje om ingevroren etenswaren in te bewaren
– wat onhandige indeling

Voor een zuinige koelkast verwijzen we je toch nu al, zelfs bij de nummer één naar een grote koelkast. De meeste mini koelkasten zijn er namelijk niet met een prachtig energielabel. Natuurlijk niet het ergste dat er bestaat, maar wel iets om serieus over te denken. Ach, slechter kan het in dit geval nog steeds, want deze koelkast heeft energielabel F en dat is geen G. Bovendien zal het apparaat op jaarbasis net 100kW aan energie verbruiken, dat tegenwoordig op zo’n enkele (tientallen) euro’s zal uitkomen. Dat is een gekoeld glaasje cola, tijdens het kijken van een film in bed, ons zeker waard.

Hoewel het lijkt alsof er een vriesvak in zit, is dat niet helemaal zo. Zo kan je er wel diepgevroren patatjes of iets anders in bewaren, maar is het vak niet instaat om iets vanaf kamertemperatuur in te vriezen. Je zal verder niet moeten verwachten dat je er ontzettend veel in kan bewaren, maar ja, wat verwacht je dan ook van een MINI koelkast. De inhoud van de koelkast komt neer op een goede 43 liter, dat je kan vergelijken met 4 grote emmers. De ingestelde temperatuur kan je met de hand veranderen, via een draaiknop. Een koud colaatje is voor de ander een bijna bevroren colaatje, zullen we maar denken.

Wat ontzettend fantastisch aan deze koelkast is, is dat het deurtje om te keren is. Dat betekent dat je de kant van openen kan draaien. Dat is bijvoorbeeld handig als je hem op een specifieke plek kwijt wil. Muren die in de weg zitten of de onhandigheid van de opening, zijn voor jou geen probleem. De PRIMO PR103FR Mini Koelkast – 43L heeft, alsof het nog niet genoeg was, ook nog eens verstelbare pootjes. Zo voorkom je dat deze schuin staat en dat er wat omvalt. In de deur zitten nog eens twee rekjes, waardoor alle flesjes saus en drinken ook niet zullen vallen, wanneer de koelkast met wat ‘geweld’ wordt opengetrokken. Hoewel de inhoud dus wellicht wat tegenvalt, is er aan van alles gedacht om het nog zo gebruiksvriendelijk in te richten. De mini koelkast maakt weinig geluid, is goed in het interieur weg te werken en hij is absoluut niet duur.

#2 Klarstein MKS-13

Prijs: €194,98

+ chique design, met glazen deur
+ fluisterstil
– koelt niet altijd even goed

Heb je het over klein, dan heb je het wel over de Klarstein MKS-13. Je zal er met een inhoud van 32L namelijk maar weinig in kwijt kunnen. Althans, weinig in getalen, niet per definitie in grootte. Het rek dat de koelkast op de foto’s splits in twee delen, is verstelbaar. Je flessen wijn of frisdranken kan je rechtop in de koelkast laten staan. Mét rek is de mini koelkast wellicht wel geschikt voor zoiets als een kantoor. Een aantal mensen met elke dag een vers soepje of wat anders home made, hebben de ruimte om hun producten vers te houden. Daarvoor is geen enorme koelkast nodig, nee, één of twee van deze zullen ook al aan de wensen voldoen. Dat kan ook prima, gezien de koelkast niet heel veel geluid maakt en redelijk zuinig is. Wel is de aanschafprijs wat hoog, dus er zal ergens een potje moeten worden opengetrokken om het te financieren.

Je ziet in een oogopslag wat er in de mini koelkast zit, omdat de deur van doorzichtig glas is gemaakt. Je kan je partner er prima op attenderen dat je favoriete ginger ale of verse sinaasappel op is. Met een glimlach en een knipoog, wel te verstaan. En of het trouwens nog niet luxe genoeg is, de mini koelkast is uitgerust met een lampje. Deze gaat ’s nachts aan wanneer je hunkert naar een midnight snack. Zonder dat je iemand wakker hoeft te maken met een felle zaklamp, stil jij je lekkere trek.

Een prachtige mini koelkast met een chique design. Misschien wel zo chique, dat deze ook op een hotelkamer zou kunnen staan. Fluisterstil is hij zeker en je zal er niet wakker van worden. Het nadeel aan deze koelkast blijkt dat hij lang niet altijd goed koelt en het in sommige gevallen niet erg lang volhoudt. Voor een bedrag van bijna 200 euro, verwacht je toch wel dat alles tiptop in orde is. Voor 200 euro kan je een hele hoop andere, mooie, misschien niet nodige, aankopen doen.

#3 Severin KB 8874

Prijs: €272,48

+ geschikt voor kampeerders
+ bij stroomuitval valt
– maakt relatief veel geluid
– duurste uit de lijst

We hadden het net al over duur, maar deze mini koelkast spant in dat opzicht toch echt wel de kroon. Maar goed, als je gaat kamperen, dan moet je wat, zullen we maar denken. Dat mensen een koelkast in plaats van een koelbox meenemen met hun tent naar Zuid-Frankrijk, is tegenwoordig niet meer dan normaal. Een mooi formaatje is deze mini koelkast, dat, inclusief het vriesvak, een inhoud heeft van 46 liter. Je zal niet je zes 1,5 liter flessen water en Oase erin kunnen koelen. Broodbeleg, een aantal groentes en een paar ijsjes zal je er daarentegen wel in kwijt kunnen.

De koelkast is al helemaal geschikt voor het kamperen als je bijvoorbeeld kijkt naar de lengte van het snoer. Deze komt uit op een respectievelijke ander halve meter. Lang is het niet, maar het is beter dan niets. Mocht de stroom overigens uitvallen, dan zal je in ieder geval de komende tien uur niet in paniek hoeven raken. Het eten blijft gedurende die tijd nog redelijk koel. Realiseer je wel dat de tien uur een stuk korter wordt, wanneer je de Severin KB 8874 constant open en dicht doet. Dat dichtdoen kan trouwens vanaf twee kanten, althans, je kan de deurscharnier van de ene naar de andere kant verplaatsen. Je toch wel kleine tent kan je hiermee optimaal inrichten. Wees je er verder van bewust dat de koelkast redelijk wat geluid maakt en om de zoveel minuten aanslaat. Ben je een lichte slaper of heb je kinderen die geluid vervelend vinden, overweeg dan een andere koelkast.

De koelkast is stevig, doet wat hij moet doet en heeft een mooi formaat. De koelkast is qua temperatuur zelf in te stellen en hoewel het energielabel niet fantastisch is, valt het wel mee hoeveel energie er wordt verbruikt. De vriezer is er alleen om te bewaren, niet om in te vriezen. Hoe leuk en nostalgisch die ijs-staafjes ook zijn, ver zal je er niet mee komen. Zo zie je maar weer, elk nadeel heeft zijn voordeel.

#4 Bomann KB 7235

Prijs: €209,95

+ ‘enorme’ inhoud van 58 liter
+ verstelbare plankjes
– luxe product dat niet echt nodig is

Er zit geen vriesvak in deze koelkast en dus kan de maar liefst 58 liter optimaal worden benut. De koelkast heeft twee vakken in de deur. Deze zijn niet verstelbaar, in tegenstelling tot de bovenste plank in het grote gedeelte. De onderste plank in het grote gedeelte kan je maar op een hoogte plaatsen. Eruit halen is natuurlijk ook altijd een optie. Je kan er genoeg in kwijt, laten we het daarop houden.

Ga je voor klassiek wit of chique zwart. De keuze is aan jou, want de mini koelkast is in twee kleuren beschikbaar. Afhankelijk van wat je erin bewaart, kan je gebruik maken van de traploze temperatuurregeling. Een wijntje of een biertje koelen komt wat nauwer dan qua temperatuur dan ‘gewoon’ zoiets als groente of allerlei soorten frisdrank. Laat een mini koelkast dan ook perfect zijn voor menig student (met wat budget op zak). Je verse etenswaren of dure drankjes kan je gewoon op je eigen kamer bewaren in plaats van in die ‘gore’, gezamenlijke koelkast. Je voorkomt er ook nog eens mee dat iets wordt gejat, dat eigenlijk van jou was. Want ho maar dat de dader nog actieve herinnering heeft aan het verorberen van jouw heerlijke flesjes Desperados.

Zelfs bij de nummer vier verbaas je je wellicht nog over de prijs. Hoe kost zo’n klein apparaat nu weer meer dan 200 euro. Nou, als je je realiseert dat de gemiddelde koelkast van normaal formaat al makkelijk tussen de 500 en 1000 euro kast, wordt je mening wellicht wat geneutraliseerd. Een mini koelkast is ook meer een luxe product, dan dat je ‘m echt nodig zal hebben. De Bomann KB 7235 die je van plan bent om bij je oma in het verzorgingstehuis te zetten, is alleen maar omdat ze dan zelf nog drankjes kan aanbieden. Niet omdat jezelf anders nooit meer iets kan krijgen. Houd dat in je achterhoofd wanneer je de mini koelkast, zonder vriesvak, maar met verstelbare deur aanschaft.

#5 MaxxHome Mini Koelkast

Prijs: €142,44

+ efficiënte indeling
– misleidend vermelding over vermeend energieverbruik

De nummer vijf in deze lijst is een lichtgewicht. Dat is voordelig, omdat je deze daardoor makkelijk kan vervoeren. Het is wat minder handig als je weinig in de koelkast hebt staan en deze niet heel stabiel op de grond staat. Je zal merken dat de koelkast wat wankel je etenswaren beschermd tegen de hitte. Een schaaltje met olijven in olie wil je niet door de hele koelkast hebben liggen en dus is het wellicht zaak om er altijd iets van een fles drinken en te zetten. Een kleine stoot van je klein hummeltje die het verstandig vond om tikkertje midden op je slaapkamer te spelen, kan maar zo een fatale afloop hebben.

Licht of niet, de MaxxHome Mini Koelkast maakt gebruik van een milieuvriendelijke thermo-elektrische technologie. Dit zou in de praktijk moeten resulteren in een relatief zuinige mini koelkast. Alhoewel, dat blijkt niet helemaal het geval te zijn. De advertentie is daarmee misschien wat misleidend dan bedoeld. Bij de levering krijg je namelijk toch de vermelding dat het niet gaat om energielabel D, maar eerder om energielabel F. Wat absoluut niet misleidend is, is dat er van alles is gedaan om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen. De bodem is vlak, zodat je daar van alles kan neerzetten. Daarnaast is de bovenste plank in de deur verkort, zodat je onderin de deur nog steeds een grote fles kan plaatsen. Wil je alleen maar grote items kwijt, haal dan gewoon de plank in het middelste gedeelte eruit.

De prijs-kwaliteitverhouding is prima. De koelkast is niet de goedkoopste uit de lijst, maar wel een van de goedkopere modellen op de markt van enige kwaliteit. Je betaalt een kleine 150 euro voor iets dat je mancave tot een ander level kan tillen. Je biertjes en ingrediënten voor je ietwat provisorische borrelplank blijven tot moment van aankomst gekoeld voor al je vrienden. Een middagje voetbal of Formule 1 wordt iets waar iedereen naar uitkijkt. Waar je de geweldige mini koelkast vandaan hebt? Via beslisser.nl, natuurlijk.

Conclusie

De beste mini koelkast is de ideale keuze voor wie op zoek is naar een compacte koeloplossing zonder concessies te doen aan prestaties en functionaliteit. Met zijn prachtige indeling biedt de mini koelkast van Primo een geweldige manier om je favoriete etenswaren en drankjes koel te houden. Of het nu gaat om een studentenkamer kantoor of kleine keuken, deze mini koelkast past perfect in elke ruimte. Bovendien zorgen de indelingsopties en extra functies voor een georganiseerde en handige opslag. Spaar, investeer en geniet van een luxe, misschien onnodige optie.

Veelgestelde vragen

Wat is een mini koelkast?

Een mini koelkast is een compacte versie van een traditionele koelkast. Het is ontworpen om in kleine ruimtes te passen, maar ook om te kunnen koelen op ietwat irreguliere plekken. Zie het als een mini-bar op een hotelkamer, maar dan als privé bezit. Het biedt in ieder geval voldoende koelruimte om etenswaren en drankjes koel en vers te houden. Alle snacks, drankjes of zelfs groentes blijven op bloedhete dagen vers en koel.

Hoeveel geluid maakt een mini koelkast?

Het geluidsniveau van een mini koelkast zal variëren, maar over het algemeen produceren ze minder geluid dan standaard koelkasten. Gemiddeld ligt het geluidsniveau tussen de 35 en 45 decibel. Wil je het zeker weten? Controleer dan de specificaties van het specifieke model. Weet je niet hoe hard een aantal decibel is, zoek dan een gelijkwaardig geluid op op het internet.

Kan ik zelf de temperatuur in mijn mini koelkast instellen?

Ja, althans, bij de meeste mini koelkasten. Het gaat dan om een traploze temperatuurregeling, maar schrik niet als hij alleen op vaste temperaturen te koelen is. Heb je er helemaal geen mogelijkheid toe, ga er dan vanuit dat het rond de 4 tot 7 graden Celsius ligt.

Kan een mini koelkast ook als vriezer worden gebruikt?

Ja, sommige mini koelkasten hebben een vriesvak waarmee ze ook als vriezer kunnen worden gebruikt. Deze modellen zijn uitgerust met een apart compartiment met een lagere temperatuur, waar je bepaalde voedingsmiddelen kunt vriezen. Let op: het komt eigenlijk nooit voor dat je er producten mee kan invriezen. Je zal er dus alleen al bevroren producten in kunnen bewaren. Denk aan ijsblokjes, bevroren kroketten of ingevroren doperwten.