Beste draadloze camera op accu

Veiligheid is voor mensen niets nieuws. Althans, de drang naar veiligheid is bij bijna elk mens wel aanwezig. En hoe creëer je nou een veilig gevoel als er bijvoorbeeld onlangs is ingebroken of als je bij elk geluidje denkt dat het mogelijk een inbreker zou kunnen zijn? Precies, met een draadloze camera op accu. Dit zijn camera’s die je doorgaans buiten kan ophangen en waarvan je een melding krijgt als er beweging wordt detecteert. Je wil deze draadloos hebben, zodat je eigenlijk zelf kan kiezen waar je ‘m ophangt en niet in de weer hoeft te gaan met de stroomtoevoer.

In deze blog vind je een aantal van de best beoordeelde draadloze camera’s op accu. Aan de hand van de kooptips, die je eerst zal tegenkomen, stel je alvast je eisenpakket samen, zodat je weet naar wat je op zoek bent. In de veelgestelde vragen die deze blog afsluiten, weet je ongetwijfeld de laatste twijfels weg te nemen, door de antwoorden die daar worden gegeven.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede draadloze camera op accu

Lees de volgende kooptips aandachtig door en we weten bijna zeker dat jij de juiste aankoop zal plegen.

 1. Beeldkwaliteit
  Een camera met een hogere resolutie, zal een scherper beeld opleveren. Eventuele indringers zijn hierdoor beter herkenbaar en ook vreemde objecten zijn makkelijker te identificeren. Weet wel dat beelden met een hogere resolutie ook vaak grotere bestanden opleveren. Hier moet wel de mogelijkheid toe zijn.
 2. App
  Eigenlijk zit er tegenwoordig bij elke camera wel een app, waarin je de beelden op een veilige manier kan bekijken. Bovendien zal je in sommige gevallen (wanneer de camera’s in combinatie met een slimme deurbel worden geleverd) kunnen terug praten tegen bijvoorbeeld een bezorger. In sommige apps wordt eveneens een cloudabonnement gekoppeld, waar je al je beelden in kan opslaan.
 3. Opslaan van beelden
  Het opslaan van beelden gebeurt op verschillende manieren. Denk aan een cloud, maar ook intern geheugen in camera’s. Let op: vaak zijn cloudabonnementen betaald en is de interne opslag redelijk beperkt. Bedenk waar je voorkeur naar uit gaat.
 4. Accu
  Natuurlijk kenmerkt een accu zich door draadloos te zijn, maar dat betekent niet dat deze voor eeuwig stroom zal blijven leveren. Controleer of en hoe vaak je de accu moet opladen. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld te maken hebt een extern punt om je accu altijd opgeladen te laten zijn; denk aan zoiets als een klein zonnepaneeltje.
 5. Nachtzicht en bewegingsdetectie
  Controleer of de camera beschikt over infrarood nachtzichttechnologie, zodat je ook ’s nachts duidelijke beelden krijgt. De bewegingsdetectie zal bepalen of de camera constant aan staat, maar ook welke bewegingen worden gesignaleerd (dat van een dier is minder interessant dan personen).

3 Best beoordeelde draadloze camera’s op accu

#1 Eufycam 2 Duo Pack

Prijs: €259,00

+ zowel binnen als buiten te gebruiken
+ camerabeelden opgeslagen in een app
– elk jaar de accu van de camera’s opladen

Het duo pack van Eufycam bestaat uit 2 camera’s. Deze camera’s gebruik je als beveiligingscamera binnen- of buitenshuis. Het geeft je een veilig gevoel, zelfs in de nacht. De camera zijn namelijk uitgerust met nachtvisie en een bewegingssensor. Die bewegingssensor werkt overigens alleen bij mensen, niet bij dieren. Er worden niet onnodig opnames gemaakt. Hoewel de camera’s draadloos zijn omdat ze worden gevoed door een accu, is het basisstation dat niet. Althans, voor heel eventjes. Pas nadat je deze met een ethernetkabel aan je router hebt verbonden, kan hij ook draadloos verbinding maken.

In een app, die je op je telefoon of bijvoorbeeld tablet hebt geïnstalleerd, kan je camera beelden terug kijken. Tenminste, als de camera’s nog zijn ‘opgeladen’. De accu in de camera zal je eens in het jaar moeten opladen. Het is dus een apparaat met een simpele werking, waar je ongetwijfeld blij van zal worden. De set is overigens uitbreidbaar met meer camera’s, zodat je nog meer zicht hebt op je veiligheid. Combineer de camera’s binnen met buiten en weet te alle tijden wat er om en in je huis gebeurt. Schaf het Eufycam 2 Duo Pack vandaag nog aan!

#2 Google Nest Cam + Nest Deurbel + Nest Hub 2

Prijs: €419,00

+ inclusief slimme deurbel
+ Google Nest Hub 2 kan met veel andere slimme features worden gecombineerd
– betaald abonnement nodig om beelden op te slaan

Met deze set ben je compleet voorzien van een nieuwe deurbel, een camera en een soort tablet, waar je je hele slimme huis op kan aansluiten. Lees: het aan- en uitzetten van lampen, maar dus ook het bekijken van het beeld dat je camera laat zien. Leuk toch, die Google Nest Cam + Nest Deurbel + Nest Hub 2.

Zowel de deurbel als de camera onderscheiden personen, dieren en voertuigen van elkaar. Van een passerende auto heb je waarschijnlijk minder schrik dan van iemand die de buitenkant van je huis onderzoekt. In ieder geval zal je bij beweging altijd een melding krijgen op je tablet (de Google Nest Hub 2) of op je smartphone, mits je de app hebt gedownload. Ben je niet thuis en belt er iemand aan voor een pakketje? Dan kan je via je smartphone direct terug praten. Scheelt je weer een tripje naar het postophaalpunt.

Overigens worden alle beelden natuurlijk bewaart, maar daar heb je helaas wel een betaald abonnement van €5,- per maand voor nodig. Naast de toch al ietwat dure aanschaf van het hele pakket, is dit misschien niet iets waar je op zit te wachten. Daarentegen werken de camera en deurbel wel op wifi en een batterij, dat ze volledig draadloos maakt.

#3 Imou Cell Go Solar Kit

Prijs: €90,00

+ beelden opgeslagen op camera
+ camera wordt opgeladen via een zonnepaneeltje
– al snel zwak bereik voor wifi

Je hebt voor het bedrag van een mooie negentig euro een camera én een zonnepaneel. Het zonnepaneel sluit je aan op de camera, waardoor je camera eigenlijk altijd voorzien is van een oplader. Je hangt het hele gevaarte één keer en hoeft er daarna nooit meer naar om te kijken. Althans, je kijkt natuurlijk wel naar de beelden die de camera opneemt.

De beelden van de camera kan je bekijken in je Imou app, maar die had je natuurlijk al lang geïnstalleerd. Het opslaan van de beelden zelf gebeurt in de camera zelf. Deze heeft een opslag van zo’n 4GB, wat goed zou zijn voor een half jaar aan beelden. Daarna moet je verder gaan op een cloudabonnement, gezien de opslag van de Imou Cell Go Solar Kit natuurlijk niet uitbreidbaar is. Het AI-algoritme voorkomt dat je valse meldingen krijgt en alleen inbrekers zal afschrikken met het ingebouwde alarm. Weet wel dat je camera geen sterke wifi-bereik heeft, dus deze kan je niet zo maar overal ophangen.

Conclusie

Met een van de bovenstaande draadloze beveiligingscamera’s op accu zal je ervoor zorgen dat je de juiste mate van veiligheid creëert. Je zal in je eigen zoektocht wel zien dat sommige camera’s alleen voor binnen zijn, andere alleen voor buiten of zelfs beide. Andere zaken waar je een oog zou voor moeten hebben zijn de bewegingsdetectie, nachtvisie, duur van de accu en hoe beelden worden opgeslagen. Dat laatste is natuurlijk erg belangrijk als er wel iets gebeurt en je dat aan de hand van die camera’s wil controleren of bewijzen.

Je zal tot slot de veelgestelde vragen kunnen doorlezen, waar aan het een en ander nog wat duidelijkheid wordt gegeven. Omdat het gaat om een toch wel forse uitgave, willen we graag dat je natuurlijk meteen de juiste zal aanschaffen.

Veelgestelde vragen

Werken draadloze beveiligingscamera’s op accu samen met smart home-systemen?

Sommige draadloze beveiligingscamera’s zijn compatibel met populaire smart home-systemen zoals Google Home of Amazon Alexa. Dit maakt het mogelijk om de camera te integreren in je smart home-ecosysteem en deze te bedienen met stemopdrachten. Een voorbeeld van zo’n systeem is de nummer twee die we in deze lijst hebben beschreven. De Google Nest Hub 2 is ook te combineren met slimme lampen én je kan je camera beelden er op zien.

Is er altijd een abonnement nodig om de camera te gebruiken?

In veel gevallen is een abonnement voor cloudopslag vereist als je gebruik wilt maken van cloudopnames en andere geavanceerde functies. Sommige camera’s bieden echter ook lokale opslagmogelijkheden zonder abonnement. Echter zijn die lokale opslagmogelijkheden dan niet eindeloos, wat maakt dat je er nog niets aan hebt en vaak nog steeds een abonnement moet afsluiten.

Zijn er specifieke apps nodig om de camera te bedienen?

Ja, de meeste draadloze beveiligingscamera’s op accu worden bediend via een specifieke mobiele app. Deze apps stellen je in staat om live beelden te bekijken, opnames te starten en te stoppen, en instellingen aan te passen.