white sofa chair near fireplace

Beslissing: hoe kies je de beste inboedelverzekering?

Het kiezen van de beste inboedelverzekering hangt af van verschillende factoren en je persoonlijke behoeften. Het is erg belangrijk dat je dit allemaal goed na loopt, voordat je een beslissing maakt. Mocht je hier wat meer over willen weten, vind je hier een aantal dingen die wellicht handig zijn om op te letten. 

Vergelijken 

Maak allereerst een inventaris van je bezittingen en bepaal dan precies hoeveel dekking je nodig hebt. Dit is een goede eerste stap. Zorg ervoor dat alle waardevolle items hierin zijn meegenomen. Dit voegt namelijk veel toe. Dan is het noodzakelijk om de premies en dekkingen van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Let hierbij dan niet alleen op de kosten, maar ook op wat de verzekering ook echt dekt. Een goedkopere premie hoeft niet altijd te betekenen dat je daarnaast ook de beste dekking krijgt. Dekkingen vergelijken kun je ook doen door te kijken naar beoordelingen van klanten. Dit kan je een beter beeld geven van de kwaliteit van de service. 

Specifieke situaties 

Als je waardevolle bezittingen hebt, zoals sieraden of kunst, zorg er dan voor dat deze specifiek gedekt zijn in de inboedelverzekering. Dit kan nog weleens vergeten worden en dat is niet handig. Sommige verzekeringen hebben namelijk mogelijk aanvullende dekkingen nodig voor kostbare items. Het kan misschien helpen om hier een aparte lijst van te maken. Zo weet je het goed uit elkaar te houden.  

Eigen risico 

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij een claim. Denk er van tevoren over na hoeveel eigen risico je bereid bent te dragen en hoe dit van invloed is op de premie. Controleer vervolgens de dekkingslimieten voor verschillende categorieën van bezittingen. Zorg ervoor dat de limieten voldoende zijn om al je waardevolle spullen te dekken. Als je regelmatig de waardevolle bezittingen die je hebt buitenshuis meeneemt, controleer dan of de verzekering ook dekking buitenshuis biedt. Hierbij kun je denken aan een laptop die je gebruikt voor bijvoorbeeld werk. Door al deze factoren in je achterhoofd te houden, kun je een beslissing nemen waar je echt goed over hebt nagedacht. Het kiezen van de beste inboedelverzekering voor jouw behoeften en omstandigheden is nu eenmaal lastig en kost wellicht wat tijd, maar uiteindelijk heb je het er zeker wel voor over. Mocht je nog vragen of dergelijke hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met een verzekeringsadviseur.