brown wooden framed yellow padded chair

Alles over het afsluiten van een woonverzekering

Sta je op het punt om een woonverzekering af te sluiten en weet je niet waar je moet beginnen? Dat is meer dan begrijpelijk! Wij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze bij het afsluiten van een woonverzekering. Er zijn namelijk meerdere belangrijke elementen waarop je moet letten.

Waarom kiezen voor de woonverzekering van Inshared?

Weet je niet waar je moet beginnen? Dat is logisch. Er zijn vele verzekeraars met diverse voordelen, maar bij Inshared ben je aan het juiste adres als je behoefte hebt aan heldere voorwaarden en transparante premies. Daarnaast kun je bij Inshared met een paar klikken op de knop online een verzekering afsluiten. Inshared is je betrouwbare partner die je graag helpt om jouw bezittingen op een duidelijke en toegankelijke manier te beschermen.

Wat is het verschil tussen inboedel- en opstalverzekering?

Wist je dat er twee verschillende woonverzekeringen zijn die voor jou belangrijk zijn? Zo is de inboedelverzekering specifiek voor je persoonlijke bezittingen binnen je huis. Je kunt het niet zo gek bedenken of het valt eronder. Denk hierbij aan je kleding, elektronische apparaten en meubels. De verzekering dekt je dan bij bijvoorbeeld waterschade, brand, diefstal en vandalisme. Kort gezegd dekt de inboedelverzekering alle eigendommen die je meeneemt wanneer je zou verhuizen.

Er is ook een opstalverzekering. Dit is de verzekering die je nodig hebt voor de fysieke structuur van je huis. Denk hierbij aan het dak, de muren, de vloeren en de fundering van je woning. Wist je dat de opstalverzekering ook jouw zonnepanelen, keuken en badkamer dekt? Kortom, een opstalverzekering zorgt ervoor dat je huis financieel gedekt is bij onverwachte gebeurtenissen.

Welke woonverzekering past bij jou?

Het kiezen van de juiste woonverzekering is geen makkelijke klus. Het hangt namelijk van meerdere belangrijke factoren af. Wat is jouw woonsituatie, de waarde van jouw bezittingen en wat zijn jouw persoonlijke behoeften? Wil je er zeker van zijn dat je de juiste woonverzekering kiest? Ga naar Woonverzekering van Inshared.nl en bereken nu je premie om te zien welke het beste past bij jouw wensen.

Veel gestelde vragen:

Heb je nog veel vragen over wat de woonverzekering precies inhoudt? Geen zorgen! Wij begrijpen dat het maken van een keuze geen eenvoudige taak is. Hieronder beantwoorden een aantal vragen die je misschien wat meer helderheid geven.

 • Hoe bepaal ik de waarde van mijn inboedel?
  Ga van start met het maken van een inventarisatielijst. Wat zijn al jouw bezittingen en probeer de vervangingswaarde daarvan goed in te schatten.
 • Ben ik verzekerd bij een verhuizing?
  Over het algemeen ben je wel verzekerd tijdens het verhuizen. Echter is het wel belangrijk om dit te controleren bij jouw verzekeraar. Niet elke verzekeringsmaatschappij doet dit namelijk. Bij Inshared ben je wel verzekerd tijdens je verhuizing. Het is wel belangrijk om hen te informeren over de verhuizing en om de voorwaarden te controleren.
 • Hoe werkt het eigen risico bij een woonverzekering?
  Het eigen risico is kort gezegd, het bedrag dat je zelf moet betalen als je schade hebt en een claim indient bij jouw verzekeraar. Stel je voor, er gaat wat kapot in je woning en je hebt schade voor 400 euro. Als je een eigen risico hebt van 100 euro, dan betaal je dit aan je verzekeraar. Het overige bedrag zal de verzekeraar voor je betalen. Let hier dus op bij het afsluiten van je woonverzekering.
 • Kan ik mijn woonverzekering aanpassen als mijn situatie verandert?
  Je woonverzekering aanpassen is altijd mogelijk! Mocht je iets willen aanpassen is het belangrijk om je verzekeraar vroegtijdig te informeren zodat je dekking up-to-date blijft. Er zijn verschillende redenen om jouw verzekering aan te passen. Denk hierbij aan aan een verhuizing of aankoop van een waardevol bezitting.